Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Martie 2018
Vizualizari: 814
Comentează add

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a vorbit şi despre un sistem de bonificaţii pentru contribuabilii care achită anticipat obligaţii fiscale datorate.

Ministrul Finanțelor: Sistem de bonificaţii pentru contribuabili

radiojurnal

   Eugen Teodorovici  

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, nu este mulţumit de modul cum funcţionează direcţiile de administrare a finanţelor publice din ţară.
 
Aflat vineri la Târgovişte, el a arătat că trebuie schimbată percepţia pe care o are populaţia faţă de Fisc şi a explicat cum va funcţiona formularul unic prin care se vor comasa cele şapte declaraţii fiscale, între care şi deja celebra Declaraţie 600, pe care erau obligaţi să le depună contribuabilii anual la ANAF.
 
Anda Ştefan ne spune mai multe, de la Târgovişte:
 
Reporter: Formularul unic vine cu o serie de noutăţi, una dintre acestea fiind faptul că începând de anul viitor, declaraţia se va transmite exclusiv online.
 
În privinţa efectelor pe care le va avea aplicarea acestui mecanism simplificat, ministrul finanţelor publice a precizat:
 
Eugen Teodorovici: Va fi un singur termen de plată. Omul nu mai e obligat să depună la fiecare trimestru. Când consideră de cuviinţă, pentru ce are de plătit, îşi plăteşte.
 
Mergem pe autoimpunere şi nu pe decizii din partea Fiscului, deci nu mai primim acasă plicurile. Dobândeşte calitatea de asigurat medical de la momentul la care depune formularul, nu de la data la care plăteşte.
 
Reprezintă, sigur, o reducere, pe de o parte, la contribuabili, de costuri, timp, nu mai merge omul cu tramvaiul, cu maşina, stai la cozi, stai la ghişeu, te enervezi, pierzi timpul. De partea statului, dacă pe an plătim 10 milioane de euro ca să trimitem plicurile astea acasă, e o sumă care dispare.
 
Reporter: Ministrul finanţelor publice a vorbit şi despre un sistem de bonificaţii pentru contribuabilii care achită anticipat obligaţii fiscale datorate.
 
Eugen Teodorovici: Vom avea două încercări de a stimula online depunerea şi plata anticipată. Pe noul mecanism, 15 iulie este termenul de depunere de formular. Închid anul fiscal 2017 şi estimez pentru anul 2018. Pot să estimez zero, dacă vreau. Stimulăm cu acel bonus ca omul să nu meargă pe zero. Vrea să aibă o reducere, îşi estimează cât mai aproape de ceea ce crede că realizează.
 
Reporter: Ministrul Eugen Teodorovici a precizat că dacă anul acesta, termenul de depunere a formularului este 15 iulie, începând de anul viitor, contribuabilii îl vor transmite până la data de 15 martie.
 

Etichete Eugen Teodorovicibonificatiicontribuabilitaxeformularul unic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live