Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Septembrie 2016
Vizualizari: 949
Comentează add

Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale şi în favoarea activităţii economice.

Ministrul Finanţelor: Nu vor fi majorări de taxe şi impozite, în acest an

radiojurnal

Ministrul finanţelor publice, Anca Dragu. Foto: gov.ro

Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere majorări de taxe şi impozite în acest an.

Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale şi în favoarea activităţii economice.

Instituţia a făcut azi aceste precizări, după ce în presă au apărut informaţii privind un proiect prin care contribuţiile angajaţilor la fondurile de asigurări - sociale şi de sănătate - ar urma să crească.

Conform unui document prezentat de presa economică, angajatorii ar urma să fie scutiţi de cota pe care o achită la aceste fonduri pentru salariaţii cu condiţii normale de lucru. Aceştia ar urma să preia întreaga sarcină a contribuţiilor, care la acest moment este împărţită cu angajatorii, iar în schimb ar primi anumite majorări salariale obligatorii prin lege.

Ministrul finanţelor, Anca Dragu, admite într-un comunicat că a cerut experţilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea şi crearea unor condiţii mai bune pentru mediul de afaceri, dar că în acest context, creşterea taxelor nu a fost luată în considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal.

"Nu includem măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare pentru nici un tip de contribuabil - persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activităţi independente" - se arată în comunicat.

Principalele partide parlamentare au reacţionat imediat la informaţiile apărute în presă.

PSD a precizat că guvernul actual a fost învestit pentru a administra treburile ţării, nu pentru a proceda la schimbări din temelii care nu sunt bine fundamentate, iar PNL consideră că astfel de iniţiative de modificare a Codului Fiscal trebuie evitate, iar Finanţele ar trebui să dea explicaţii în Parlament pe această temă.


Etichete Ministerul Finanţelor Publicemajorări de taxe şi impoziteMinistrul finanţelorAnca DraguCodul Fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live