Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2017
Vizualizari: 902
Comentează add

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă cu noile măsuri fiscale.

Ministrul finanţelor: Modificările Codului Fiscal vor aduce beneficii

radiojurnal

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa. Foto: Agerpres

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă cu noile măsuri fiscale care prevede între altele reducerea impozitului pe venit la 10%.

Modificările propuse la Codul Fiscal vor aduce importante beneficii cetăţenilor şi firmelor care activează în România - susţine ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa.

Ionuţ Mişa: Se urmăreşte reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%. Totodată, se reduc contribuţiile sociale cu două procente, transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creşterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mulţi bani la bugetul de stat, şi creşterea contribuţiei pentru pensie a angajatului, asigurându-i-se astfel o pensie mult mai mare în viitor.

Premierul Mihai Tudose: Unele multinaționale s-au inflamat

Pe de altă parte, premierul Mihai Tudose susţine că noile măsuri fiscal-bugetare au generat inflamarea unor multinaţionale şi implicit a opiniei publice.

Mihai Tudose: S-au inflamat după ce guvernul doreşte să introducă nişte măsuri în ceea ce priveşte externalizarea profitului, precum şi alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul, adică, să avem şi noi nişte bani din care să facem educaţie, sănătate şi infrastructură.

Hotărârea de guvern referitoare la salariul minim, "într-o şedinţa ulterioară"

În ceea ce priveşte hotărârea de guvern referitoare la salariul minim pe economie, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că acest proiect nu va fi discutat astăzi, şi a explicat şi de ce.

Lia Olguţa Vasilescu: Va fi prezentată într-o şedinţa ulterioară deoarece în acest moment ea se află în transparenţă decizională postată pe site-ul Ministerului Muncii, şi mai avem de luat avizul Consiliului Economic Social, dar nu sunt niciun fel de modificări, nici la această hotărâre de guvern, de altfel vreau să vă spun că de regulă salariul minim pe economie se stabileşte în luna decembrie.

De asemenea, ministrul muncii a susţinut că sistemul informatic Revisal poate suporta modificarea contractelor individuale de muncă de la 1 ianuarie 2018.

Sindicatele și opoziția critică modificările Codului Fiscal

Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, anunţă că sindicatele au în vedere să apeleze la Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a Codului Fiscal.

Politicienii din opoziţie critică modificările pe care guvernul le-a adus, astăzi, Codului Fiscal şi spun că îi susţin pe românii care protestează faţă de decizia executivului.

Mai mult, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal şi ai Uniunii Salvaţi România spun că vor coborî în stradă şi se vor alătura protestatarilor. Preşedintele USR, Dan Barna.

Dan Barna: Împreună cu colegii mei vom merge şi noi în Piaţa Victoriei pentru a susţine protestul cetăţenilor faţă de agresiunea pe componentă economică care  se înntâmplă în aceste zile. USR a fost foarte clar în manifestările şi în poziţiile din ultimele zile şi în comunicatele de astăzi. Este împotriva acestei mutări a contribuţiilor care, de fapt nu ajută cu nimic. Nu am reuşit încă să primim răspunsul, nici noi, nici cetăţenii, la întrebarea cea mai simplă. De ce?

PNL ameninţă Guvernul cu o moţiune de cenzură pentru a-l sancţiona pentru ceea ce liderul liberal, Ludovic Orban, a numit calamitatea fiscal-bugetară. PNL îi va cere Avocatului Poporului să conteste ordonanţa de urgenţă emisă, astăzi, de executiv la Curtea Constituţională. Însă liberalii au vorbit, astăzi, şi despre oprirea intrării în vigoare a ordonanţei, inclusiv prin proteste de stradă. Senatorul Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Vom încerca să oprim aceste măsuri pe cât se poate, prin proteste în stradă, prin acţiuni în Parlament. Este nevoie cu toţii să ne opunem, pentru că efectele deja se văd. Dobânzile deja sunt mai mari, moneda naţională este slăbită, şi este slabită deja de 10 luni de zile, a avut un salt important ieri, inflaţia creşte, iar semnalele pe care le primim de la Banca Naţională sunt îngrijorătoare.


Etichete modificarile Codului Fiscalministrul finantelorsindicateopozitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live