Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

15 Mai 2012
Vizualizari: 7169
Comentează add

Premierul Victor Ponta a anunţat că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al educaţiei, cerere pe care a acceptat-o. Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de către ministrul Liviu Pop.

Ministrul educaţiei, Ioan Mang, a demisionat

sorin-solomon

Foto: Arhivă Agerpres.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că ministrul educaţiei, Ioan Mang, a solicitat încetarea activităţii ca ministru al educatiei "având în vedere situaţia în care a fost pus".

Premierul a declarat că a acceptat solicitarea lui Ioan Mang de a demisiona.

Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de către ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

Victor Ponta a precizat că asigurarea interimatului de către Liviu Pop a fost acceptată de preşedintele Traian Băsescu.

"Din punctul meu de vedere, Ioan Mang are în acest moment mâinile dezlegate să-şi poată apăra imaginea, prestigiul şi munca de atâţia ani şi sunt absolut convins că, în zilele următoare, fără a mai avea presiunea acestei funcţii care se dovedeşte mult mai dificilă decât am crezut vreodată, va restabili adevărul şi mă va ajuta şi pe mine, şi probabil şi pe dumneavoastră, să înţelegem exact ce s-a aflat în spatele acestor atacuri repetate asupra celor care au fost nominalizaţi pentru funcţia de ministru al educaţiei", a declarat Victor Ponta.

Premierul i-a cerut, luni, preşedintelui Academiei Române, Ionel Haiduc, să facă o comisie care să verifice acuzaţiile de plagiat aduse ministrului educaţiei, Ioan Mang, bănuit, potrivit lui Victor Ponta, că "a preluat informaţii din diverse articole publicate de autori din Japonia, Taiwan şi Israel".

Victor Ponta a explicat apoi că a apelat la expertiza Academiei Române în această chestiune "având în vedere nivelul de aşteptare creat în rândul opiniei publice", pe de-o parte, şi datorită garanţiei şi legitimităţii pe care o comisie de evaluare formată din specialişti ai Academiei Române o vor oferi în această cauză.

PDL a cerut demisia ministrului educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", după cum a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc a prezentat un articol al actualului ministru al educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".

Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că Ioan Mang va fi înlocuit la conducerea ministerului educaţiei, dacă acuzaţiile de plagiat sunt confirmate, dar că speră să nu fie cazul.

Ioan Mang a spus despre acuzaţia de plagiat că este "o acţiune politică", al cărei scop ar fi crearea de haos în sistemul de învăţământ.

Ioan Mang a devenit ministru al educaţiei după ce a înlocuit-o pe Corina Dumitrescu, care fusese prima propunerea a premierului Victor Ponta la acest portofoliu.

Corina Dumitrescu, propunerea premierului Victor Ponta pentru portofoliul educaţiei, nu a studiat la Universitatea Stanford, aşa cum afirmă în CV-ul postat pe site-ul CSM.


Etichete Ioan MangMinisterul educaţieiVictor PontaLiviu PopCorina Dumitrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live