Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

19 August 2022
Vizualizari: 278
Comentează add

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat astăzi cinci decizii majore care au rezultat în urma consultărilor cu federaţiile sindicale.

Ministrul educaţiei: Decizii în urma consultărilor cu sindicatele

daniela-vasilescu

  Ministrul Educației,  Sorin Cîmpeanu. Foto: gov.ro.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat astăzi cinci decizii majore care au rezultat în urma consultărilor cu federaţiile sindicale.

Sorin Cîmpeanu spune că va exista posibilitatea legală a organizării concursului propriu de admitere la nivel de colegiu, nu numai la cele naţionale, condiţia fiind ca aceasta să se desfăşoare imediat după susţinerea examenului de evaluare naţională.

Subiectele ar urma să fie elaborate în afara unităţii de învăţământ, iar elevii care nu sunt admişi vor fi repartizaţi computerizat la liceu, în baza notelor obţinute la examenele naţionale.

Aceste măsuri ar urma să se aplice începând cu anul 2024, sesiunea din iunie.

Ministrul educaţiei mai precizează faptul că s-a agreat cu sindicatele reprezentative ca limba şi literatura română, inclusiv gramatica, să constituie o probă distinctă în cadrul examenului naţional de bacalaureat.

Promovarea acestui examen va fi condiţionată de obţinerea mediei şase, iar bacalaureatul în noua formă este prevăzut a fi implementat în 2027.

Va fi reconfigurată activitatea de educaţie extraşcolară la nivelul sistemului naţional de învăţământ. Astfel palatele, cluburile copiilor, precum şi cele sportive şcolare vor fi reorganizate ca unităţi de educaţie extraşcolară şi vor face parte din reţeaua şcolară.

Sorin Cîmpeanu a mai menţionat că asumarea filierei la nivel liceal este apreciată ca fiind o măsură oportună, iar liceele vor funcţiona cu respectarea principiului asumării filierei.


Etichete ministrul educaţieiSorin Cîmpeanusindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live