Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

2 Martie 2017
Vizualizari: 652
Comentează add

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-a întâlnit la Deva cu reprezentanții administrației locale și judeţene.

Ministrul Dezvoltării Regionale - întâlnire cu autorităţile locale, la Deva

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, s-a întâlnit la Deva cu reprezentanții administrației locale și județene, pentru a afla de la aceștia care sunt prioritățile regiunii.

Pentru că primarii au depus foarte multe proiecte pentru finanțări din fonduri europene, Sevil Shhaideh a declarat că va trimite în teritoriu echipe de specialiști ori de câte ori va fi nevoie, pentru soluționarea problemelor tehnice în accesarea acestor fonduri.

Ea i-a încurajat pe primari să depună cât mai multe proiecte, fie că e vorba de finanțare de la Guvern sau din fonduri europene, dar să țină cont de necesitățile zonei și de necesitățile de bază ale comunității, cum ar fi infrastructura, educația și sănătatea.

Sevil Shhaideh a vorbit și despre principalele direcții de investiții la nivel național, care au în vedere nu doar autostrăzile și infrastructura mare, ci și mediul rural, unde se au în vedere zece servicii de bază, și a precizat că ținta acestui an în materie de atragere a finanțărilor europene este de  5,2 miliarde de euro.

Un alt subiect al întâlnirii de la Deva a fost legat de solicitarea Consiliului Județean Hunedoara de a prelua în administrare toate cetățile dacice de pe raza județului, pentru care există mai multe proiecte de restaurare care nu pot fi puse în practică din cauza regimului special al obiectivelor de patrimoniu.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a declarat că va susține acest demers prin acordarea administrării cetăților dacice pe perioada derulării proiectului, ele rămânând în proprietatea statului, pentru a permite punerea lor în valoare.
 


Etichete viceprim-ministrul Sevil Shhaidehministrul Dezvoltării RegionaleAdministrației Publice și Fondurilor Europenereprezentanții administrației locale și județeneDevaHunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live