Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

11 Martie 2022
Vizualizari: 563
Comentează add

Ministrul israelian Yair Lapid se va întâlni duminică la București cu premierul Ciucă și ministrul de externe, Aurescu.

Ministrul de Externe al Israelului, vizită în România

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul de externe al Israelului Yair Lapid, mai 2021. Foto: Arhivă/ OREN BEN HAKOON/ AFP

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, se va întâlni duminică la București cu premierul român Nicolae Ciucă și cu ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Yair Lapid va vizita punctul de trecere a frontierei Siret, unde de două săptămâni lucrează personal diplomatic israelian pentru evacuarea refugiaților din Ucraina.

Autoritatea Palestiniană a respins cererea Statelor Unite de a condamna invazia rusă în Ucraina și speră că Moscova se va implica în orice viitor proces de pace cu Israelul.

Autoritatea Palestiniană de la Ramallah și organizația Hamas din Fâșia Gaza, au menținut de multă vreme relații bune cu Rusia. Nu s-au declarat împotriva invaziei ruse în Ucraina.

Unul oficial de rang înalt din Autoritatea Palestiniană a declarat că Ramallah e îngrijorată de situația umanitară din Ucraina, dar nu își permite luxul să condamne Moscova. Ramallah menține legături calde cu ambele părți, Rusia și Ucraina. Autoritatea Palestiniană nu a dat curs solicitării Statelor Unite de a emite o declarație de condamnare a Rusiei.

Ministrul palestinian de externe, Riyad al-Maliki, a declarat pentru televiziunea palestiniană că Ramallah a fost supusă presiunii din toate direcțiile pentru a lua o poziție cu privire la conflictul din Ucraina.

Palestinienii încă speră că Rusia va juca un rol major în orice viitor proces de pace cu Israelul. Ramallah consideră că Rusia este mai imparțială decât Statele Unite.

Conducerea Autorității Palestiniene este nemulțumită de eşecul administrației Biden care nu şi-a respectat promisiunile în ceea ce privește redeschiderea consulatului american, care până în 2019 a servit drept birou de reprezentare de facto pentru palestinieni.


Etichete israelromaniayair lapidbogdan aurescunicolae ciucasiretucrainasuaautoritatea palestiniana(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live