Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

12 Decembrie 2013
Vizualizari: 1630
Comentează add

Potrivit unor surse din ministerul culturii citate de reporterii noştri, ministrul Daniel Barbu şi-a depus demisia în urma controversei privind finanţarea programului anti-SIDA.

Ministrul culturii Daniel Barbu "a demisionat"

cristina-ghioca

Ministrul culturii, Daniel Barbu. Foto: Arhivă.

Ministrul culturii, Daniel Barbu, a demisionat din funcţie, potrivit unor surse din minister citate de redactorul nostru Mihaela Helmis.

Potrivit Mediafax, el i-a înaintat demisia premierului Victor Ponta.

Invitat miercuri, la Radio România Actualităţi, preşedintele Senatului Crin Antonescu a spus că afirmaţia din urmă cu câteva zile a ministrului Daniel Barbu, că se alocă prea mulţi bani programului de prevenire şi tratare HIV, în mod normal ar atrage demisia.

"Cred că va demisiona", a spus Crin Antonescu.

Ministrul Daniel Barbu a participat, duminică, la o serie de manifestări la Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.
   
Între răspunsuri s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA.

"La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele ministerului culturii.

"După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre.

"Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus Daniel Barbu.

Marţi, ministerul culturii a remis un comunicat în care arăta că Daniel Barbu "regretă profund" "comparaţia nefericită" între bugetul programului de prevenire HIV şi bugetul programelor ministerului pe care îl conduce şi îşi cere scuze "tuturor celor care s-au simţit ofensaţi ori lezaţi de aceste afirmaţiile inadecvate".


Etichete premierguvernDanielBarbudemisieHIVSIDAfonduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live