Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

2 Mai 2019
Vizualizari: 399
Comentează add

Fostul ministru britanic al apărării, ‎Gavin Williamson‎, neagă că ar fi livrat presei informații din ședința secretă a Consiliului de Securitate Națională.

Ministrul britanic al apărării a fost demis

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Fostul ministru britanic al apărării, ‎Gavin Williamson‎, neagă că ar fi livrat presei informații din ședința secretă a Consiliului de Securitate Națională în care s-a discutat implicarea companiei chineze Huawei în crearea rețelei 5G a Marii Britanii.

El a fost demis de premierul Theresa May în urma unei anchetei interne, dar opoziția laburistă cere acum deschiderea unei investigații oficiale a poliției.

Corespondentul nostru la Londra Dan Vasiliu are mai multe informații:


Reporter: Ancheta privind scurgerea de informaţii din Consiliul de Securitate Naţională a început după ce cotidianul "Daily Telegraph" a dezvăluit că în ciuda criticilor și îngrijorărilor privind securitatea informațiilor Marea Britanie a decis să includă în rețeaua 5G, pe care o va construi, echipamente produse de compania chineză Huawei.

În scrisoarea prin care-l informa că a fost demis din postul de ministru al apărării, Theresa May i-a transmis lui Gavin Williamson că în urma anchetei nu a fost identificată nici o altă versiune credibilă care să explice scurgerea de informații.

Fostul ministru a admis că a vorbit cu jurnalistul care a publicat informațiile, dar spune că nu a dezvăluit nimic din ce s-a discutat în cadrul ședinței secrete a Consiliului şi este optimist că o anchetă aprofundată va dovedi că este nevinovat.

Prim-ministrul a precizat că nu va cere deschiderea unei anchete penale pentru încălcarea Legii secretelor oficiale, însă opoziția laburistă consideră că acest lucru este inacceptabil.

În ce lume este posibil ca premierul să decidă dacă un politician despre care cred că este vinovat de fapte penale va fi sau nu anchetat de poliție - a întrebat vicepreședintele laburist Tom Watson.

Gavin Williamson era considerat a fi unul dintre cei mai apropiați aliaţi din cabinet ai Theresei May, dar era și cotat ca fiind unul dintre favoriții pentru înlocuirea ei în postul de prim-ministru, iar presa britanică scrie că scurgerile de informații ar putea fi privite ca o încercare de subminare a poziției premierului.


Etichete Ministrul britanic al apărăriidemishuaweitheresa mayinvestigatieministru britanic al apărării‎Gavin Williamson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live