Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

26 Aprilie 2015
Vizualizari: 1200
Comentează add

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua luni o vizita oficiala la Oslo, la invitația omologului său norvegian, Børge Brende.

Ministrul Bogdan Aurescu, vizită oficială în Regatul Norvegiei

razvan-stancu

Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu omologul norvegian, Børge Brende în cadrul Conferinței de Securitate de la München, 2015. Arhivă/Foto: MAE.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, luni, o vizită oficială în Norvegia, la invitaţia omologului norvegian, Børge Brende, informează MAE.

În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei române va avea consultări cu ministrul norvegian de Externe, Børge Brende, şi se va întâlni cu preşedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu şi omologul norvegian, Børge Brende, vor semna "Convenţia între România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit".

"Vizita la Oslo vizează aprofundarea dialogului bilateral, aflat deja într-un stadiu foarte bun, în conformitate cu statutul României şi Regatului Norvegiei de Aliaţi NATO şi de parteneri în cadrul Spaţiul Economic European (SEE). Vor fi discutate modalităţile de consolidare a cooperării româno-norvegiene prin utilizarea, de către România, a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE şi Mecanismul financiar norvegian", se arată în comunicatul MAE.

Totodată, în cadrul convorbirilor va fi abordata o serie de teme prioritare ale agendei bilaterale, europene şi de securitate, cu accent pe evoluţiile din Vecinătatea Estică, pe sprijinirea eforturilor de reformă şi a parcursului european al statelor din Parteneriatul Estic, pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai 2015, cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Discuţiile vor viza şi subiecte de actualitate de pe agenda internaţională, precum situaţia din Siria, procesul de pace din Orientul Mijlociu, eforturile comunităţii internaţionale pentru combaterea terorismului în plan global.

Potrivit comunicatului, programul vizitei la Oslo va include şi o întâlnire cu reprezentanţii filialelor locale ale Ligii Studenţilor Români din Străinătate şi ale Fundaţiei CAESAR.


Etichete MAEBogdan Aurescuvizita oficialaNorvegiaBørge BrendeOlemic ThommessenConvenţia între România şi Regatul Norvegieiministri de externeSEENATOOsloFundatia CAESAR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live