Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Mai 2022
Vizualizari: 285
Comentează add

Ministrul B. Aurescu participă vineri la Trilaterala România-Polonia-Turcia

sergiu-stet

  Bogdan Aurescu. Foto: facebook/MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa vineri, la Istanbul, la Trilaterala România - Polonia - Turcia, pe agendă aflându-se subiecte de interes pe dimensiunea de securitate cu accent pe contextul actual regional şi euroatlantic, 'profund afectat ca urmare a agresiunii militare ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei', a anunţat MAE.
 
Reuniunea are loc inclusiv în contextul aniversării a 10 ani de la crearea acestui format.
 
MAE subliniază valoarea adăugată a acestui format de consultare trilaterală, lansat la iniţiativa României în anul 2012, pentru consolidarea securităţii regionale şi aliate.
 
Potrivit comunicatului MAE transmis Agerpres, Bogdan Aurescu şi omologii săi, Zbigniew Rau şi Mevlut Cavuşoglu, vor aborda subiecte de interes prioritar de pe agenda NATO, mai ales cu privire la deciziile care urmează să fie luate la Summitului de la Madrid.
 
De asemenea, miniştrii de Externe ai României, Poloniei şi Turciei vor trece în revistă stadiul implementării proiectelor realizate în format trilateral şi vor discuta modalităţi de consolidare a dialogului.
 
Prima reuniune a Trilateralei România-Polonia-Turcia a avut loc la iniţiativa României, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, în mai 2012, în marja Summitului NATO de la Chicago.
 
Crearea acestui format, la iniţiativa României, a avut în vedere importanţa cooperării aprofundate a celor trei state pe teme de interes comun, preponderent în domeniul securităţii, fiind dedicat coordonării în interiorul Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv în condiţiile în care România avea deja Parteneriate Strategice bilaterale cu ambele state aliate, adaugă MAE.
 

Etichete AurescutrilateralăTurciaPolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live