Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Mai 2015
Vizualizari: 690
Comentează add

Ministrul agriculturii Daniel Constantin se întâlnește azi cu producătorii, procesatorii şi retailerii cu care va discuta despre reducerea TVA la alimente.

Ministrul agriculturii discută cu producători şi retaileri despre preţuri

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin se întâlnește, din nou, cu reprezentanţi ai marilor magazine.

La discuţiile care vizează evoluţia preţurilor la alimente înainte de intrarea în vigoare a reducerii TVA-ului participă şi asociaţii de producători şi procesatori.

Unii dintre ei au acuzat marile reţele comerciale că încearcă, prin diferite metode, să-şi asigure o parte din suma rămasă după scăderea TVA-ului la 9%.

Din acest motiv, autorităţile au decis să monitorizeze evoluţia preţurilor la raft şi au avertizat că vor sancţiona orice direcţie incorectă faţă de consumatori, aminteşte reporterul Radio România Actualităţi Florentina Varga.

Raportul acestei monitorizări ar urma să fie prezentat în şedinţa de guvern de mâine, după cum anunţă ministrul Daniel Constantin.

"O discuţie cu instituţiile statului care sunt implicate în acest proces, repet, de monitorizare - aici mă refer la protecţia consumatorului, Consiliul Concurenţei, la Direcţia de Inspecţie din Ministerul Agriculturii, la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, la Institutul Naţional de Statistică, astfel încât să evaluăm cum evoluează preţurile nu de acum, ci din luna martie până în luna iunie. Se vor alătura şi producătorii, procesatorii, dar şi comercianţii.

"Vom căuta soluţiile cele mai bune, astfel încât miercuri să prezentăm în guvern un raport complet vizavi de evoluţie şi vizavi de ce trebuie făcut de acum înainte, astfel încât măsura pe care noi mizăm foarte mult că va relansa consumul să se simtă şi la beneficiarul final, şi anume la consumator", a spus ministrul agriculturii.


Etichete ministrul agriculturiiDaniel ConstantinTVAmarile magazinepreturiraportmonitorizari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live