Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

24 Noiembrie 2021
Vizualizari: 128
Comentează add

Votul pentru ȋnvestirea viitorului executiv va avea loc mâine, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă, audiaţi în comisiile reunite

andrei-serban

Nicolae Ciucă  Foto: Agerpres

Toți miniștrii propuși ȋn Cabinetul Ciucă au primit astăzi avizul favorabil al comisiilor parlamentare de specialitate.

Votul pentru ȋnvestirea viitorului executiv va avea loc mâine, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Propunerea pentru Ministerul Muncii, Marius Budăi, a reamintit că se va majora alocația pentru copiii de până la 2 ani la 600 de lei și la 243 de lei pentru cei până la 18 ani. Pensiile și salariul minim brut pe economie se vor majora și ele, a mai spus Marius Budăi.


Marius Budǎi: Salariul minim brut pe țară va fi majorat la valoarea de 2.550 de lei. Vor fi majorǎri și în sistemul public de pensii. Vom începe cu pensiile cele mai mici, adică cu indemnizația socială, care va fi majorată, tot de la 1 ianuarie, de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, dar și majorarea punctului de pensie la valoarea de 1.586 de lei.


Reporter: Actualul ministru al energiei și propunerea pentru viitorul cabinet, Virgil Popescu, crede că astăzi se vor aproba Normele de aplicare a Legii de compensare a prețurilor energiei pentru consumatori.


Virgil Popescu: Normele au plecat de la noi de la Ministerul Energiei vinerea trecută. Am discutat cu domnul ministru astăzi. Vor fi semnate și de către Ministerul de Finanțe, pentru că au fost lucrate împreună și am preluat observațiile, și cred că vor fi astăzi aprobate. Sunt ordin comun de ministru. Facturarea clienților persoane fizice, persoane juridice se face în baza legii, iar în norme scrie cum se face procedura de decontare.

Reporter: Alexandru Rafila, care va ocupa funcția de ministru al sănătății, a declarat la audieri că ministerul său ar trebui să ia măsurile de sănătate publică, și nu alte instituții. Cseke Attila, propus pentru un nou mandat de ministru al dezvoltării locale, a declarat că Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” este absolut necesar pentru autoritățile locale. Sorin Cîmpeanu este propus și el pentru un nou mandat de ministru al educației. Sorin Cîmpeanu a spus că primul lucru pe care îl va face va fi să constituie un comitet care va lucra la noua lege a educației.

Miniștrii care au fost validaţi astăzi urmează să fie mâine supuși votului Parlamentului pentru învestirea Cabinetului Nicolae Ciucă.

(RS)


Etichete audieriministriiguvernnicolae ciuca(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live