Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

7 Februarie 2019
Vizualizari: 648
Comentează add

Problematica spaţiului Schengen, printre principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii informale a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

Miniştii de interne din Uniunea Europeană, reuniți la București

alina-stanuta

Problematica spaţiului Schengen, migraţia şi cooperarea în domeniul schimburilor de date sunt principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii informale a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne care a început în această dimineaţă la Bucureşti în cadrul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Astăzi s-au reunit miniştii de interne din Uniunea Europeană, iar mâine va avea loc întâlnirea miniştrilor justiţiei.

Reporterul nostru, Alina Stănuţă, se află la Palatul Parlamentului şi ne spune acum, în direct, cum au început discuţiile.


Reporter: Ministrul de Interne, Carmen Dan, declara în debutul întâlnirii de aici de la Bucureşti că Schengen este o temă importantă pe agenda reuniunii informale a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne din Uniunea Europeană.


Carmen Dan: Am inclus pe agenda noastră această temă importantă nu doar pentru că este o temă de interes pentru România şi Bulgaria, ci şi pentru că ea se referă şi la alte aspecte importante, cum ar fi menţinerea controalelor la frontierele interne pentru perioade lungi de timp.


Reporter: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a mai anunţat că migraţia este un alt punct de dezbatere aflat pe agenda de astăzi.


Carmen Dan: Este absolut necesar să accelerăm procesul de finalizare a procedurilor privind aranjamentele temporare. Aranjamentele temporare reprezintă o soluţie de răspuns în astfel de situaţii punctuale de criză, soluţie care se bazează pe solidaritate şi voluntariat. România a exprimat în nenumărate rânduri convingerea că aceste două principii trebuie să caracterizeze răspunsul Uniunii Europene şi, tocmai de aceea, am înţeles să contribuim la efortul comun al altor state.


Reporter: La finalul reuniunii de astăzi, după-amiză este aşteptată o conferinţă de presă în cadrul căreia ministrul de Interne, Carmen Dan, împreună cu comisarul european pentru migraţie, cetăţenie şi afaceri interne, Dimitris Avramopopulos, vor prezenta concluziile reuniunii informale.


Etichete Președinția României la Consiliul UEjaibruxellesuecarmen danmaibucurestiministrul de interneConsiliul Justiţie şi Afaceri InterneDimitris Avramopopulos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live