Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 01 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

19 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1466
Comentează add

Ministerul sănătăţii anunţă că a achiziţionat un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ministerul sănătăţii începe campania de vaccinare antigripală

ioana-dogaru

Foto: arhivă.

Ministerul sănătăţii începe în această săptămână campania de vaccinare antigripală gratuită, informează Agerpres.

Ministerul sănătăţii anunţă că a achiziţionat un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, iar distribuirea acestora se realizează în aceste zile.

"Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în două etape. În prima etapă am pus la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică un număr de 500.000 de doze, pe care acestea le livrează cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru începerea imunizărilor.

"Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni pentru continuarea vaccinării. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei", a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt al ministerului sănătăţii.

În cadrul acestei campanii vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor.

Ministerul sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să se adreseze medicului în cazul unor suspiciuni de îmbolnăvire.


Etichete campaniavaccinaregripăgratuit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live