Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2017
Vizualizari: 1327
Comentează add

Radio România este prima instituţie media care se alătură acestui demers, prin lansarea campaniei de informare "VACCIN PENTRU VIAŢĂ", desfăşurată în perioada 17 - 28 iulie.

Ministerul Sănătății demarează o amplă campanie în favoarea vaccinării

radiojurnal

180.000 de copii din ţara noastră nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei şi 80.000 nu au fost imunizaţi împotriva poliomielitei - sunt date anunţate de premierul Mihai Tudose, în această săptămână. Cele mai noi date arată că, din septembrie, de la începutul epidemiei de rujeolă, au fost confirmate 8.000 de îmbolnăviri şi 31 de persoane au murit din cauza acestei boli.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, le-a declarat colegilor de la Radio Iaşi că părinţii ar trebui să fie informaţi din surse autorizate - de la medici sau specialişti în măsură să le explice care sunt urmările refuzului de a-i imuniza pe cei mici:

Alexandru Rafila: Când refuzăm să ne vaccinăm copilul, noi, ca şi părinţi, trebuie să ne asumăm acest lucru. Uitaţi-vă ce se întâmplă la rujeolă: copiii de vârstă sub un an, la care vaccinarea încă nu este recomandată, se îmbolnăvesc şi mor, de la copii cu vârste mai mari, care se îmbolnăvesc datorită nevaccinării. Lucrul cel mai corect pe care putem să îl facem noi este de a oferi posibilitatea ca părintele să fie informat. Fiecare medic este vaccinat, îşi vaccinează copiii la rândul lui şi nu cred că medicii care sunt şi părinţi, ar face acest lucru, dacă ar avea cea mai mică îndoială că vaccinul este nociv.

Realizator: Ministerul Sănătăţii va demara, săptămâna viitoare, o amplă campanie în favoarea vaccinării. Setul de măsuri stabilit de autorităţile sanitare prevede o campanie de informare a părinţilor asupra necesităţii vaccinării, întâlniri cu presa, videoconferinţe cu prefecţii şi direcţiile de sănătate publică pentru stabilirea măsurilor ce vor fi luate la nivel local, ne-a transmis reporterul RRA Marilena Frâncu.

Radio România este prima instituţie media care se alătură acestui demers, prin lansarea campaniei de informare "VACCIN PENTRU VIAŢĂ", desfăşurată în perioada 17 - 28 iulie.

Radio România Actualităţi, Antena Satelor, Radio România Cultural şi Radio România Regional vor prezenta riscurile la care sunt expuşi cei nevaccinaţi, efectele secundare, motivele pentru care unii părinţi refuză imunizarea copiilor şi necesitatea adoptării unei noi legislaţii în privinţa vaccinării


Etichete ministerul sanatatiivaccin pentru viataradio romaniacopiivaccinarealexandru rafila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live