Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Februarie 2020
Vizualizari: 443
Comentează add

Ministerul Educaţiei va mări numărul claselor din învățământul profesional

radiojurnal

   Foto: Arhiva

La Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt disponibile permanent zeci, uneori chiar sute de posturi pentru meseriași.
 
Din acest motiv, angajatorii au fost nevoiți să aducă în mai multe domenii forță de muncă din străinătate. Ministerul Educației promite că în următorul an școlar va mări numărul claselor din învățământul profesional tehnic și din cel profesional dual.
 
În Harghita, Inspectoratul Școlar Județean a pregătit aproape 30 de acțiuni în școli, fabrici și la instituții, pentru a-i convinge pe copii și mai ales pe părinți că școala profesională garantează viitorul. Inspectorul școlar general adjunct Cristian Glodeanu speră că această campanie va elimina mentalitățile care s-au construit în timp împotriva învățământului profesional.
 
Cristian Glodeanu: Probabil că nu ai existat o prezentare adecvată, în sensul că școala profesională îți oferă un loc de muncă, îți oferă o meserie, şi asta nu înseamnă că nu poţi să-ţi continui studiile în învățământul liceal, pentru a putea să obții și bacalaureatul, ba, de ce nu, ai putea chiar să îţi continui cursurile şi la facultate. Mai mult decât atât, s-a creat poate o sintagmă greșit înțeleasă: elevii slabi nu au ce căuta la liceu și trebuie să meargă la școala profesională.
 
Realizator: Şi în județul Mureș, Inspectoratul Școlar a început deja acțiunile de popularizare a învățământului profesional. Acestea se vor încheia cu un eveniment la care vor participa agenţi economici, copiii și părinți - transmit colegii noștri de la RADIO ROMÂNIA TÂRGU MUREŞ.

Etichete invatamant profesionalMinisterul Educației

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live