Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

30 Mai 2013
Vizualizari: 1191
Comentează add

Ministrul Varujan Vosganian spune că următorul pas în pregătirea combinatului pentru privatizare este înfiinţarea unei alte societăţi care să preia activele combinatului.

Ministerul economiei aşteaptă noi oferte pentru Oltchim

mihaela-enache

Combinatul Oltchim. Foto arhivă.

Ministerul economiei aşteaptă de joi oferte de la investitori interesaţi să preia combinatul Oltchim.

Ministrul economiei Varujan Vosganian a declarat că următorul pas în pregătirea combinatului pentru privatizare este înfiinţarea unei alte societăţi care să preia activele combinatului, iar actualul Oltchhim să rămână cu datoriile.

Combinatul vâlcean este pregătit pentru acest pas, atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic, au spus administratorii judiciari.

Creditorii companiei nu îşi vor recupera însă creanţele în totalitate, urmând ca fiecare dintre aceştia să renunţe în funcţie de valoarea datoriei pe care trebuie să şi-o recupereze la un anumit procent din această sumă.

Până în acest moment şapte companii ar fi interesate de combinatul  vâlcean, spune ministrul economiei, Varujan Vosganian, care descrie şi profilul investitorului dorit la Oltchim.

"Din perspectiva noastră, un astfel de investitor ar trebui să aibă o bonitate care să fie probată de scrisori de bonitate bancară sau de confort şi care să acopere măcar 25% din suma posibil de angajat.

"Trebuie să existe din partea investitorului proba unei experienţe în domeniul chimiei sau al petrochimiei; să existe, de asemenea, o reţea regională sau globală în care investitorul se integrează ca actor important", a declarat Varujan Vosganian.

Liste de disponibilizări

La Combinatul Oltchim se fac listele cu angajaţii care vor fi concediaţi.

Înainte de privatizare, Oltchim se va împărţi în două societăţi.

Prima societate va prelua datoriile combinatului, urmând ca cea de a doua să pornească de la zero.

Chiar dacă limita stabilită de către administratorii judiciari, în privinţa disponibilizărilor, este de 1.050 de persoane, 600 de oameni de la combinatul din Râmnicu Vâlcea aşteaptă să fie trimişi acasă.

Cei care vor pleca însă acasă, vor primi nu doar plăţi compensatorii, ci şi un venit minim de completare.

Conform planului de organizare, gândit de administratorii judiciari, primul pas spre privatizare va fi făcut în maxim o lună de zile, urmând ca acest proces să fie încheiat abia în septembrie-octombrie 2013.


Etichete OltchimVarujan Vosganianprivatizarecreditori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live