Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Iulie 2015
Vizualizari: 1015
Comentează add

Peste 200 de mineri disponibilizaţi de la minele din Valea Jiului, aflate în proces de închidere, vor primi zilele acestea plăţile compensatorii într-o singură tranşă.

Minerii disponibilizaţi din Valea Jiului primesc plăţile compensatorii

ilie-pintea

Foto: radiocluj.ro.

Peste 200 de mineri disponibilizaţi de la minele din Valea Jiului, aflate în proces de închidere, vor primi zilele acestea plăţile compensatorii într-o singură tranşă.

Vor mai fi concediaţi şi alţi angajaţi şi cum nu sunt bani pentru ca angajatorul să le plătească recalificarea, Societatea Naţională de Închideri Valea Jiului cere bani de la Comisia Europeană pentru finanţarea cursurilor.

Faţă de concedierile colective de până acum, angajaţii disponibilizaţi anul acesta nu vor mai beneficia de cursuri gratuite de recalificare plătite de angajator.

"Din păcate, cursurile de reconversie profesională au fost prinse în decizia Uniunii Europene doar până la finele lui 2014, noi avem o notificare la minister cu privire la acei bani neconsumaţi pe reconversia profesională şi vom cere dispensă de la Uniunea Europeană, respectiv de la Bruxelles ca acei bani să poată fi utilizaţi şi după 2014, adică până în 2018, ca toate persoanele care pleacă din sistem să beneficieze de această reconversie profesională", a spus directorul Societăţii Naţionale de Închideri Valea Jiului, Aurel Anghel.

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă din Petroşani, care a desfăşurat serviciile de preconcediere, nu a pregătit cursuri de recalificare special pentru minerii disponibilizaţi, care au la dispoziţie oferta curentă.

"Luna viitoare vom avea posturi pentru zidari, montatori pereţi rigips, lucrători la drumuri, asfaltatori, fiecare persoană îşi va alege în funcţie de ce crede că ar putea să îl ajute pe viitor", a declarat şefa Agenţiei, Iudit Babţan.

Anul trecut, minerii disponibilizaţi de la unităţile aflate în proces de închidere au avut la dispoziţie atât cursuri în meserii căutate, cum ar fi cele de sudor sau electrician, dar şi în domenii mai puţin obişnuite, precum editor imagine sau expert în scrierea de proiecte europene. 


Etichete Valea JiuluiPetroşanimineridisponibilizătiplăţi compensatoriiangajatoriSocietatea Naţională de Închideri Valea JiuluiAurel AnghelIudit Babţan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live