Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

8 Ianuarie 2016
Vizualizari: 863
Comentează add

După greva de avertisment de astăzi, minerii din Valea Jiului se pregătesc de grevă generală.

Minerii din Valea Jiului se pregătesc de grevă generală

ilie-pintea

Protest al minerilor. Foto: Arhivă/radiocluj.ro.

După greva de avertisment de astăzi, minerii din Valea Jiului se pregătesc de grevă generală.

Ortacii sunt îngrijoraţi de faptul că firma desemnată administrator judiciar provizoriu de către instanţă nu ar putea să gestioneze problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Huneadoara.

Deşi minerii au reluat lucrul în jurul orei 13:00, situaţia rămâne în continuare tensionată în Valea Jiului pentru că ortacii strâng semnături în vederea declanşării grevei generale.

Ei sunt nemulţumiţi de situaţia în care se află acum Complexul Energetic Huneadoara care de ieri a intrat oficial în insolvenţă, dar mai ales de administratorul judiciar, desemnat să se ocupe de reabilitarea companiei.

"Ne-a pus în situaţia de a ne oferi destinele celor 6.300 de salariaţi şi locurile de muncă ale acestora în braţele unei firme de apartament, o firmă de insolvenţă care nu are nici cea mai mică experienţă sau poate are experienţa la nivelul unui S.R.L. cu 10 angajaţi", a spus preşedintele Sindicatului Muntele, Petru Nica.

Sindicaliştii spun că, dacă este nevoie, vor declanşa greva generală pentru a se face ascultaţi.

"Salariaţii din cadrul celor patru exploatări miniere au cerut întocmirea listelor pentru a semna fiecare angajat pentru declanşarea grevei generale în Valea Jiului. S-ar putea să mai existe proteste la exploatările miniere sau chiar la termocentrale. Nu le exclud", a precizat Petru Nica.

Insolvenţa ar putea afecta angajaţii Complexului Energetic Huneadoara dacă administratorul judiciar va decide reducerea cheltuielilor prin renunţarea la unele dintre sporurile acordate acestora sau în cazul în care vor avea loc disponibilizări.

Pentru anul în curs, Complexul a preconizat pierderi de 400 de milioane de lei, la care se adaugă şi datoriile acumulate până acum către furnizorii de echipamente şi servicii. 


Etichete grevă generalămineriValea Jiuluipreşedintele Sindicatului Muntele Petru NicaComplexul Energetic Huneadoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live