Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

18 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1367
Comentează add

Administrația mineritului din Valea Jiului speră să convingă oficialii de la Bruxelles de necesitatea subvenționării acestei industrii.

Minerii din Valea Jiului, în discuții la Bruxelles

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

O notificare privind mineritul din Valea Jiului va fi discutată astăzi cu reprezentanții Comisiei Europene, delegația trimisă la Bruxelles fiind formată din directori ai Complexului Energetic Hunedoara, reprezentanți ai sindicatelor și specialiști din cadrul Ministerului Energiei, în frunte cu ministrul Răzvan Niculescu.

Administrația mineritului din Valea Jiului speră să convingă oficialii de la Bruxelles de necesitatea subvenționării acestei industrii, iar ministrul energiei, Răzvan Niculescu, a declarat cu câteva zile în urmă, la Petroșani, că își va folosi toată credibilitatea pentru a determina Comisia Europeană să înțeleagă importanța cărbunelui pentru strategia energetice a României.

În plus, conducerea societăților miniere are nevoie de acordul Comisiei Europene pentru a concedia mai puțini angajați în următorii cinci ani și pentru a menține în activitate mina Petrila, care ar trebui închisă anul viitor.

Fără aceste aprobări și fără investiții care să ducă la eficientizarea producției, minele din Valea Jiului au puține șanse de supraviețuire, iar restrângerea activității generează probleme sociale greu de anticipat.

Discuțiile de astăzi nu vor tranșa problema lipsei de fonduri din minerit, care va mai necesita o serie de discuții la Comisia Europeană.

Până atunci, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave și a acumulat datorii de peste 200 de milioane de lei.


Etichete notificareValea JiuluimineritBruxellesministerul energieiRăzvan NiculescuComisia EuropeanăPetroșani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live