Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Septembrie 2016
Vizualizari: 1437
Comentează add

Minerii din Valea Jiului au renunţat la greva generală pe care intenţionau să o declanşeze după ce, astăzi, a fost semnat noul contract colectiv de muncă al angajaţilor de la CEH.

Minerii din Valea Jiului au renunţat la greva generală

ilie-pintea

Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Minerii din Valea Jiului au renunţat la greva generală pe care intenţionau să o declanşeze după ce, astăzi, a fost semnat noul contract colectiv de muncă al angajaţilor de la Complexul Energetic Hunedoara.

Noul contract colectiv de muncă al angajaţilor de la Complexul Energetic Hunedoara a fost înregistrat astăzi după mai bine de două luni de negocieri care au culminat cu declanşarea conflictului de muncă de către sindicatele minerilor.

Medierea a fost făcută de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Deva, iar cele două părţi au convenit asupra formei de salarizare şi a muncii suplimentare prestate de angajaţi, dar şi asupra drepturilor de care vor beneficia angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi.

Vicepreşedintele Sindicatului Muntele, Vasile Păduraru, a declarat cu puţin timp în urmă, că din acest moment sindicaliştii au suspendat formele de protest pe care le-au declanşat în ultimele săptămni, chiar dacă aveau deja numărul de semnături necesare din partea angajaţilor pentru declanşarea grevei generale.

Complexul Energetic Hunedoara urmează să pună în aplicare, începând de luni, un program de restructurare ce prevede 840 de concedieri, atât din sectorul energetic, cât şi de la Divizia Minieră.

Fostul contract colectiv de muncă a fost denunţat unilateral de administraţie în luna aprilie, iar pentru semnarea noului document sindicaliştii au fost de acord să renunţe la unele drepturi şi facilităţi, având în vedere situaţia financiară dezastruoasă de la Complexul Energetic Hunedoara.


Etichete mienrivalea jiuluicomplexul energetic hunedoaradevacontract colectiv de munca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live