Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Februarie 2016
Vizualizari: 1378
Comentează add

Protestul minerilor din Valea Jiului s-a extins și la mina Vulcan, ortacii de aici alăturându-se colegilor de la mina Lonea.

Minerii de la mina Vulcan s-au alăturat protestului colegilor de la Lonea

ilie-pintea

Foto: Arhivă/Ilie Pintea.

Protestul minerilor din Valea Jiului s-a extins și la mina Vulcan, minerii de aici alăturându-se colegilor de la mina Lonea.

Aproape o sută de angajați care trebuiau să iasă de la schimbul 4 au hotărât să se blocheze în subteranul exploatării miniere Vulcan, iar minerii care au intrat la schimbul 1 în această dimineață au anunțat că nici ei nu vor ieși din mină.

Între timp, toate cele patru schimburi de la mina Lonea se află în subteranul exploatării miniere, iar mai mulți dintre mineri sunt de ieri în greva foamei.

Protestatarii se află în galeria principală a minei, dar chiar și așa mulți dintre ei acuză dureri puternice de cap, cel mai probabil din cauza cantității limitate de aer din subteran.

Ei au transmis că vor rămâne în abataje până când ministrul energiei va veni la Lonea și le va garanta că nu își vor pierde locurile demuncă.

Minerii spun că nu mai pot lucra în condițiile actuale, pentru că le lipsesc și materialele de strictă necesitate din subteran, și au cerut garanții ferme din partea guvernului cu privire la continuitatea activității de extracție a huilei.

Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvență, iar singurele măsuri anunțate până acum de administratorul judiciar vizează concedierile colective și renunțarea la o parte din drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă. 


Etichete Valea Jiuluimina Vulcanexploatarea minieră Loneajudeţul Hunedoaraprotestmineri blocati în subteranComplexul Energetic Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live