Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Aprilie 2015
Vizualizari: 1015
Comentează add

După aproape 6 ore de negocieri, liderii minerilor din Valea Jiului au ajuns la o înţelegere cu Administraţia Complexului Energetic Hunedoara, care le va acorda primele de Paşte.

Minerii de la Exploatarea de Huilă Lonea au încetat protestul

ilie-pintea

Foto: Arhivă. 

Minerii de la Exploatarea de Huilă Lonea au încetat în urmă cu puţin timp protestul început ieri, după ce liderii sindicali au ajuns la un acord cu administraţia în privinţa cuantumului primei de Paşte.  

După aproape şase ore de negocieri, liderii minerilor din Valea Jiului au ajuns la o înţelegere cu Administraţia Complexului Energetic Hunedoara, care le va acorda primele de Paşte în valoare de 250 de lei.

Aproape 150 de mineri s-au blocat de azi noapte în subteranul Minei Lonea, nemulţumiţi de oferta iniţială a conducerii, care voia ca valoarea adaosului salarial să fie de numai 220 de lei.

Sindicatul reprezentativ al ortacilor nu şi-a asumat responsabilitatea protestului, arătând, într-un comunicat de presă, că situaţia actuală în care se află complexul energetic Hunedoara nu permite acordarea de prime, în conformitate cu contractul colectiv de muncă.

Adaosurile salariale pentru mineri se vor acorda sub forma tichetelor-cadou, care vor intra în posesia celor peste 5000 de angajaţi în cursul zilei de mâine.


Etichete minerii de la Exploatarea de Huilă Lonea au încetat protestulAdministraţia Complexului Energetic Hunedoaranegocieriprima de Paști

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live