Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Septembrie 2016
Vizualizari: 1060
Comentează add

Noul contract colectiv de muncă al angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara a fost înregistrat, după mai bine de două luni de negocieri.

Minerii de la complexul Hunedoara au un nou contract colectiv de muncă

ilie-pintea

Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Cu puțin timp în urmă, noul contract colectiv de muncă al angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara a fost înregistrat, după mai bine de două luni de negocieri, care au culminat cu declanșarea conflictului de muncă de către sindicatele minerilor.

Medierea a fost făcută de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Deva, iar cele două părți au convenit asupra formei de salarizare și a muncii suplimentare prestate de angajați, dar și asupra drepturilor de care vor beneficia angajații care urmează să fie disponibilizați.

Vicepreședintele Sindicatului Muntele, Vasile  Păduraru, a declarat că din acest moment sindicaliștii au suspendat formele de protest pe care le-au declanșat în ultimele săptămâni, chiar dacă aveau deja numărul de semnături necesare din partea angajaților pentru declanșarea grevei generale.

Complexul Energetic Hunedoara urmează să pună în aplicare începând de luni un program de restructurare ce prevede 850 de concedieri, atât din sectorul energetic, cât și de la divizia minieră. Fostul contract colectiv de muncă a fost denunțat unilateral de administrație în luna aprilie, iar pentru semnarea noului document sindicaliștii au fost de acord să renunțe la unele drepturi și facilități, având în vedere situația financiară dezastruoasă de la Complexul Energetic Hunedoara.


Etichete noul contract colectiv de muncăComplexul Energetic Hunedoaradouă luni de negocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live