Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2016
Vizualizari: 1170
Comentează add

300 de sindicalişti de la Complexul Energetic Oltenia au ajuns luni la Bucureşti, unde le-au cerut autorităţilor salvarea locurilor de muncă.

Minerii au încheiat un protocol cu vicepremierul Costin Borc

radiojurnal

 Foto: Arhivă / Răzvan Stoichiţoiu.

Cei 300 de sindicalişti de la Complexul Energetic Oltenia, care au ajuns, astăzi, la Bucureşti, unde le-au cerut autorităţilor salvarea locurilor de muncă, au încheiat un protocol cu vicepremierul Costin Borc în care sunt prevăzuţi mai mulţi paşi pentru rezolvarea problemelor din sistem.

Vicepremierul le-a spus protestatarilor că se va întâlni cu ei de câte ori va fi nevoie, în încercarea de a transforma compania într-un lider pe piaţa energiei româneşti.

Costin Borc: Am stabilit împreună cu liderii dumneavoastră de sindicat, ne întâlnim fie la Bucureşti, fie la Târgu-Jiu, fie în Valea Jiului, când o fi nevoie. O dată la două săptămâni să punctăm fiecare din lucrurile pe care le-am convenit, în aşa fel încât CO să devină societea fanion a energiei româneşti, cum trebuie să fie.

Câteva zeci dintre angajaţii Complexului Energetic Oltenia au străbătut, pe jos, distanţa de 300 de kilometri până la Bucureşti, într-o acţiune simbolică de sensibilizare a societăţii civile faţă de problemele companiei, susţine preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu: Protestul acesta, mersul pe jos, s-a terminat aici. Chestiunea este ca acest protest extrem să fie preluate de societatea civilă, pentru că dacă nu e preluat de nimeni şi toţi se uită pe factură şi nu zice nimeni nimic, degeaba am mers ăştia 60 de oameni de la Gorj până aici. Din păcate, nu vedeţi că România dormită, din păcate societatea civilă nu-i societate civilă.

Complexul Energetic Oltenia are 15.000 de angajaţi, iar 2.000 dintre aceştia ar urma să fie disponibilizaţi începând cu iulie, anul acesta, precizează redactorul nostru, Bogdan Isopescu.


Etichete 300 de sindicalişti de la Complexul Energetic OlteniaBucureştisalvarea locurilor de muncăCostin BorcDumitru Pârvulescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live