Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

26 Mai 2017
Vizualizari: 1051
Comentează add

Complexul Energetic Hunedoara începe separarea minelor care îşi vor înceta activitatea de cele viabile după ce administraţia a primit ajutorul de stat pentru închidere.

Mine închise cu ajutor de stat la Hunedoara

ilie-pintea

 Mineri la ieşire din mina Uricani       Foto: radioresita.ro.

Complexul Energetic Hunedoara începe separarea minelor care îşi vor înceta activitatea de cele viabile, după ce administraţia a primit ajutorul de stat pentru închidere. După acest proces, în Valea Jiului vor mai funcţiona doar două exploatări miniere, faţă de 15 câte existau în 1990.

După accesarea ajutorului de stat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lonea, în valoare de aproape 190 de milioane de lei, Complexul Energetic Hunedoara a început procesul de separare a unităţilor viabile de cele care îşi vor înceta activitatea.

Directorul general, Viorel Stancu, a declarat că este vorba de un proces de durată pentru că vor trebui evaluate activele şi pasivele societăţii, iar acest lucru va fi îngreunat de incertitudinea legată de statutul juridic al complexului a cărui insolvenţă încă nu a fost tranşată în instanţă.

După separare, în locul Complexului Energetic Hunedoara vor funcţiona două unităţi distincte: una care va avea în subordine termocentralele de la Mintia şi Paroşeni, iar cealaltă în care vor fi cuprinse cele patru exploatări miniere din Valea Jiului, inclusiv cele două care se vor închide.


Etichete Viorel StancuMintiaParoşeniLupeniLonea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live