Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Mai 2020
Vizualizari: 405
Comentează add

"Muncitorii români trebuie să aibă același drept la protecție socială, la securitate și sănătate în muncă" - a declarat ministrul federal al muncii și afacerilor sociale.

Min. V. Alexandru și omologul său german, discuții despre muncitorii români

radiojurnal

Ministrul muncii, Violeta Alexandru (dr) și omologul său german, Hubertus Heil (stg). Foto: Ministerul Muncii.

Autorităţile române și germane au convenit astăzi să colaboreze mai bine în privința situației lucratorilor sezonieri.

O declarație comună în acest sens a fost semnată astăzi de ministrul muncii, Violeta Alexandru, și de omologul său, Hubertus Heil.

Responsabilul german recunoaște că, "pe bună dreptate, condițiile de sănătate și securitate ale lucrătorilor români de acolo sunt o problemă" și "s-a declarat rușinat de situația actuală - infectarea în masă a unor lucrători români cu noul coronavirus".

"Muncitorii români trebuie să aibă același drept la protecție socială, la securitate și sănătate în muncă" - a declarat ministrul federal al muncii și afacerilor sociale.

Și în discuțiile dintre Violeta Alexandru și ministrul german al alimentației și agriculturii, Julia Klockner, s-a căzut de acord că nu ar trebui să existe compromisuri sau diferențe între angajații străini și cei germani în ceea ce privește locuințele și condițiile de muncă, cei doi demnitari subliniind că încălcările recente ale legislației și condițiile intolerabile în care au ajuns să lucreze unii sezonieri români, în anumite unități de prelucrare a cărnii, sunt complet inacceptabile.


(RS)


Etichete romaniagermanialucratori sezonieri(RS)violeta alexandruHubertus Heil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live