Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Martie 2019
Vizualizari: 489
Comentează add

Ministerul Transporturilor propune mai multe modificări la legea achiziţiilor publice care vor permite semnarea contractelor pentru obiectivele de infrastructură mai rapid.

Min. Transporturilor propune modificări la legea achiziţiilor publice

radiojurnal

Ministerul Transporturilor propune mai multe modificări la legea achiziţiilor publice care vor permite semnarea contractelor pentru obiectivele de infrastructură mai rapid, fără a mai parcurge ambele etape de contestaţii.

Ministrul de resort, Răzvan Cuc, a explicat astăzi că se intenţionează ca o lucrare să poată fi atribuită după decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor fără a mai aştepta şi următoarea etapă, respectiv soluţia de la Curtea de Apel.

Totuşi, în cazul în care instanţa decide să nu menţină soluţia iniţială, constructorul care a depus contestaţia va fi despăgubit, a mai precizat ministrul transporturilor în comisia de resort din Camera Deputaţilor:       

 
Răzvan Cuc: Noi am introdus nişte prevederi foarte clare ce se întâmplă în cazul în care instanţa atribuie prin hotărâre proiectul unui alt ofertant. În 2017 a existat şi un studiu B, care ne-a arătat că 95% din soluţiile date de instanţe erau în aceeaşi direcţie cu ceea ce a statuat comisia de atribuire. Propunerile noastre vizau, practic, ca despăgubirile să nu se aplice la valoarea de investiţii, aşa cum era în legislaţie în momentul de faţă, şi să se aplice la profit.


Reporter: Tot la Comisia de transporturi fostul ministru, Lucian Şova, a spus că anul acesta nu pot fi recepţionaţi 180 de kilometri de autostradă, aşa cum a promis actuala conducere a Companiei de Drumuri, ci doar 50 de kilometri. El a explicat  că în execuţie sunt doar 118 kilometri de autostradă.


Etichete ministerul transporturilorachizitii publicerazvan cuc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live