Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

7 Februarie 2020
Vizualizari: 254
Comentează add

Ministerul Sănătăţii îşi propune să tripleze tarifele de rambursare a serviciilor medicale, afirmă secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Min. Sănătății: Triplarea tarifelor de rambursare a serviciilor medicale

adriana-turea

Foto arhivă

Ministerul Sănătăţii îşi propune să tripleze tarifele de rambursare a serviciilor medicale, afirmă secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Potrivit acestuia, este vorba în special despre domeniile chirurgiei oncologice și cardiovascular.

În prezent, pentru o operație pe cord deschis în România se decontează 3.000 de euro; în Republica Moldova, care nu face parte din Uniunea Europeană, 8.000 de euro, iar în Bulgaria costul operației acoperit de stat este de 9.000 de euro.


Horațiu Moldovan: Promovăm un program național care să acopere operațiile majore în chirurgia oncologică, care să acopere operațiile majore și procedurile intervenționale în domeniul patologiei cardiovasculare. Ne dorim de asemeni să creștem tarifele în acest domeniu, să le aducem la un nivel real. Este un fapt deja de notorietate că acoperim din punct de vedere financiar foarte slab aceste proceduri și subfinanțarea cronică reprezintă evident una din cauzele pentru care rezultatele nu sunt cele care ar trebui să fie. De exemplul, în domeniul bolilor cardiovasculare, în domeniul operațiilor pe cord deschis, în momentul de față rambursarea este de trei ori mai mică decât am calculat noi că ar trebui să fie. Este cea mai mică din Uniunea Europeană, este cea mai mică din regiunea în care trăim.


Realizator: Secretarul de stat Horaţiu Moldovan a mai spus că se are în vedere și promovarea unor normative care să crească fondurile alocate prin noul contract-cadru al CNAS, începând cu luna aprilie, astfel încât patologiile cu cea mai mare mortalitate în rândul pacienților români să fie rambursate la un nivel mai mare, iar accesibilitatea pacienților să crească, ne-a transmis reporterul nostru Adriana Turea.


Etichete ministerul sanatatiitarifetriplareservicii medicalehoratiu moldovanuedecontareoperatiicnas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live