Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 August 2017
Vizualizari: 2241
Comentează add

Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de achiziţie a vaccinului pneumococic, iar campania de imunizare este programată să înceapă luna viitoare.

Min. Sănătăţii a finalizat procesul de achiziţie a vaccinului pneumococic

radiojurnal

Foto: Arhivă,

Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de achiziţie a vaccinului pneumococic, iar campania de imunizare este programată să înceapă  luna viitoare.

România înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia, o boală care poate fi prevenită prin vaccinare, este principala cauză de deces la copiii sub 5 ani, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Vaccinul pneumococic se administrează copiilor gratuit, conform schemei de imunizare, în cabinetul medicului de familie şi este sigur, eficient şi de calitate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, este cel mai utilizat vaccin pneumococic la nivel mondial, fiind folosit în peste 100 de ţări.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat, încă de acum zece ani, includerea acestuia în programele de imunizare, însă, până în acest an, nu au existat fondurile disponibile pentru introducerea efectivă a acestui vaccin în ţara noastră.


Etichete vaccin pentru viataMinisterul Sănătăţiiprocesul de achiziţievaccinului pneumococicimunizareoms

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live