Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2020
Vizualizari: 3114
Comentează add

Lucian Bode în exclusivitate la RRA: Vom ataca la CJUE Pachetul Mobilitate 1, care este discriminatoriu și îi dezavantajează pe transportatorii de mărfuri din estul Europei.

Min. Lucian Bode la RRA: România va ataca la CJUE "Pachetul Mobilitate 1"

radiojurnal

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Foto: mt.gov.ro.

România va ataca la Curtea de Justiție a Uniunii Europene Pachetul Mobilitate 1, care este discriminatoriu și îi dezavantajează pe transportatorii de mărfuri din estul Europei, a anunțat în exclusivitate pentru RRA ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Reporterul RRA, Alex Lancuzov, transmite că Pachetul Mobilitate 1 a intrat, astăzi, în vigoare și impune companiilor de transport să aducă șoferii acasă la fiecare patru săptămâni, iar în a doua etapă, peste un an și jumătate, intră în vigoare cea mai dură regulă - întoarcerea camionului la fiecare două luni.

Pierderile vor fi de miliarde de euro pentru economia României, afirmă ministrul Lucian Bode:


Lucian Bode: Pentru noi, pentru România, obligația întoarcerii camioanelor în statele membre, la fiecare opt săptămâni, sub sancțiunea pierderii licenței, ar fi un dezastru, ar însemna practic falimentul. Ce înseamnă pentru transportul de marfă din România acest pachet? Înseamnă în primul rând pierderi uriașe- 5,9 miliarde de euro, bani încasați din serviciul internațional de transport marfă. 20.000 de companii, de 60.000 de camioane, 165.000 de vehicule peste 3,5 t licențiate. Și foarte important, vorbim de 310 mii de șoferi cu atestat. Riscul mare este ca aceste companii să se mute cu șoferi, cu camioane, cu tot, cu impozite, cu taxe, cu tot, cu familii în vest.


Realizator: Pentru evaluarea efectelor economice și de mediu din acest pachet legislativ, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a anunțat un studiu de impact, pe care îl va face Comisia, și în urma căruia ar putea fi propuse unele modificări.

(RS)


Etichete exclusiv radiolucian boderomaniacjuepachetul mobilitate 1(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live