Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

20 August 2018
Vizualizari: 1321
Comentează add

Operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, până în 1 septembrie în cazul contribuabililor mari sau mijlocii.

Min. Finanțelor: Un nou sistem de case de marcat la nivel național

adrian-lungu-salaj

Ministerul de Finanţe anunţă introducerea la nivel naţional a unui nou sistem de case de marcat.

Operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, până în 1 septembrie în cazul contribuabililor mari sau mijlocii, sau pâna în 1 noiembrie în cazul contribuabililor mici.

Autorităţile fiscale consideră că măsura este necesară pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, însă mulţi operatori economici, mai ales cei de la sate, cred că va fi greu sa aplice o asemenea măsura.

Există însă şi agenţi economici care apreciază măsura ca fiind benefică, condiţia este ca procedura să fie simplă.


Reporter:  Adrian Lungu - Casele de marcat cu jurnal electronic sunt obligatorii.


Alexandru Tamba, doctor în economie: Sigur că este o măsură care urmăreşte să reducă la imposibil evaziunea fiscală. Peste tot în Europa există acest lucru. Este un lucru bun, în sine ideea.


Reporter: Există însă şi dezavantaje.


Alexandru Tamba: Vor scoate un fişier, XML îi spune, care, după aceea, va fi ataşat la un fişier PDF şi, care, va fi transmis, la Finanţe, prin certifical digital, deci prin semnătură electronică.

Problema este că noi avem foarte multe magazine în mediul rural şi, de aici, sigur că personalul care utilizează aceste case de marcat electronice fiscal nu cred că vor putea, sau reuşi, să facă toţi aceşti paşi cu transmiterea acestor date.


Reporter: Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018, sunt termene finale, iar procesul de implementare a aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic este în plină desfăşurare.


Etichete case de marcatministerul de finantejurnal electronic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live