Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

8 Ianuarie 2019
Vizualizari: 645
Comentează add

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

Min. delegat G. Ciamba participă la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

amalia-bojescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.Foto: Agerpres.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă astăzi la Bruxelles la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Unul din subiectele pe agenda întâlnirii este tocmai lista de priorităţi pe care România le are la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este prima reuniune de acest fel prezidată de România.

Consiliul Afacerilor Generale este alcătuit în principal de miniştrii afacerilor europene ale statelor memebre ale Uniunii iar rolul său principal este de a coordona pregătirile pentru reuniunile Consiliului European.   

Preşedinţia rotativă a României la Consiliul UE se va desfăşura sub motto-ul 'coeziunea o valoare comună europeană', iar priorităţile sale vizează între altele reducerea decalajelor dintre regiuni, o dezvoltare durabilă şi echitabilă pentru toţi cetăţenii, combaterea discriminării, egalitatea de şanse, securitatea UE, dar şi promovarea politicii de extindere.

Un alt subiect pe ordinea de zi este cel referitor la noul cadru financiar multianual, preşedinţia română urmând să informeze pe miniştrii de resort cu privire la planurile sale pentru perioada următoare.

Potrivit unor surse europene, subiectul se va afla pe agenda fiecărui consiliu de afaceri generale, România propunându-şi să obţină acorduri politice pe cât mai multe proiecte.

Întregul pachet referitor la cadrul financiar multianual 2021-2027 se doreşte a fi adoptat în această toamnă. Miniştrii din statele membre vor discuta şi măsuri privind combaterea dezinformării online, fenomen perceput ca o ameninţare la adresa democraţiei în UE.

România doreşte ca alegerile pentru Parlamentul European din luna mai să fie protejate de orice fel de interferenţe care pot destabiliza procesele electorale.


Etichete Președinția României la Consiliul UEMinistrul delegat pentru afaceri europeneGeorge CiambaBruxellesreuniunea Consiliului Afaceri Generale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live