Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mario Balint, Afganistan

2 Septembrie 2017
Vizualizari: 3158
Comentează add

Militarii români din Kandahar au fost decoraţi cu două distincţii importante ale Armatei Americane.

Militarii români din Kandahar, decoraţi cu două distincții ale Armatei SUA

mario-balint-afganistan

Foto: Ilie Pintea.

Militarii români din Kandahar au fost decoraţi cu două importante distincţii ale Armatei Americane, în cadrul unei ceremonii de predare a autorităţii între echipele româneşti de consiliere, asistenţă şi instruire.

Şeful structurii NATO în subordinea căreia ei acţionează este generalul de brigadă Charles Aris, din cadrul Gărzii Naţionale din statul Texas, care i-a acordat un interviu în exclusivitate trimisului nostru, Mario Balint.


Reporter: Ofiţer de artilerie şi avocat de succes, generalul Charles Aris s-a remarcat în rândul contingentelor multinaţionale care operează în sudul Afganistanului, prin competenţă, fermitate şi curaj.

De la misiunile directe de luptă până la consilierea şi instruirea structurilor afgane de securitate, generalul Aris şi-a asumat fiecare acţiune. I-am amintit faptul că în urmă cu 15 ani primii militari români aterizau în Kandahar, iar astăzi încă se află împreună cu militarii americani.


gen. Charles Aris: Cred că aici în Kandahar este foarte importantă. Fără români nu am fi nici pe aproape de succesul misiunii pe care o avem acum. Ceea ce am văzut până acum este că România a dat militari uimitor de bine pregătiţi, care sunt capabili să se integreze foarte rapid în structurile NATO şi ale coaliţiei. Cu adevărat, învăţăm unii de la alţii. Cred că fără contribuţia lor nu am fi fost capabili să facem ceea ce am făcut aici, la TAAC-South.


Reporter: Interviul integral, în format video, cu comandantul TAAC-South, generalul de brigadă Charles Aris, îl puteţi vedea pe site-ul nostru, www.romania-actualitati.ro.


Etichete armatamilitari romanidistinctiisuakandaharafganistan 2017charles aris

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live