Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

14 Martie 2015
Vizualizari: 1128
Comentează add

Prin acţiunea comună a militarilor şi voluntarilor se doreşte marcarea a două momente importante din istoria României.

Militari din șase state NATO plantează copaci pe malul mării la Costinești

mona-constantinescu-constanta

Fregata "Regele Ferdinand". Foto: navy.ro.

Cele şase nave ale grupării NATO care desfăşoară exerciţii militare în Marea Neagră sunt ancorate în Portul Constanţa, urmând, ca, de luni, să-şi continue acţiunile pe mare.

Până atunci, marinarii străini participă la o serie de activităţi în zonă, iar astăzi plantează copaci împreună cu marinari români şi voluntarii Gărzii de Mediu, în apropiere de Costineşti.

Zeci de marinari americani, canadieni, germani, italieni, turci şi români se află, în acest moment, la Costineşti, în zona Mănăstrii "Elena de la Mare", unde vor planta o mie de puieţi pe sectorul de drum ce leagă mănăstirea de ţărmul mării.

Prin acţiunea comună a militarilor şi voluntarilor se doreşte marcarea a două momente importante din istoria României: anul acesta se împlinesc 155 de ani de la înfiinţarea Marinei Militare Române Moderne, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în 1860; şi 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi mai multe state, actuale membre NATO, respectiv Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Marea Britanie, Olanda şi Statele Unite.

În acest sens, din cei o mie de puieţi, vor fi plantate două grupuri distincte: unul format din 155 şi altul, de 135 de puieţi.

Prin gestul lor, militarii doresc să contribuie la păstrarea şi transmiterea unui mediu curat, generaţiilor viitoare.


Etichete Stiei Sud-EstConstantaNATOnaveexercitii militareMarea NeagraPortul ConstantamaremarinariGarda de MediuCostinesti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live