Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

30 Martie 2014
Vizualizari: 1278
Comentează add

Un militar a decedat și alți cinci au fost răniți în duminică dimineață, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan, potrivit biroului de presă al MApN.

Militar român căzut la datorie în Afganistan

razvan-stancu

Foto: Ilie Pintea.

Un militar a decedat și alți cinci au fost răniți în dimineața zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan, transmite biroul de presă al MApN.

Militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forțele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operațională înaintată Mescall.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost transportați cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

În cei peste 10 ani de prezenţă a unor trupe româneşti în teatrul de operaţiuni din Afganistan şi-au pierdut viaţa mai mult de 20 de militari, alţi peste 120 fiind răniţi, potrivit Agerpres.

Mai mult de zece astfel de evenimente tragice au avut loc numai în ultimii cinci ani.

În prezent, cei peste 1.000 de militari români contribuie la realizarea obiectivelor NATO în Afganistan de sprijinire a extinderii şi exercitării autorităţii guvernului afgan pe tot teritoriul ţării şi de furnizare a climatului de securitate necesar pentru activităţile de stabilizare şi reconstrucţie.

România a dislocat, în iulie 2002, în Afganistan, primul batalion de infanterie format din 405 militari provenind din Batalionul 26 infanterie "Neagoe Basarab", sub comanda Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF).

Aceasta a reprezentat prima acţiune de luptă a Armatei Române în afara frontierelor naţionale după cel de-Al Doilea Război Mondial.


Etichete AfganistanmilitarRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live