Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

21 Decembrie 2012
Vizualizari: 1704
Comentează add

Mai multe tronsoane de drumuri naţionale sunt închise şi zeci de localităţi sunt fără curent electric în urma ninsorilor din ultimele zile ninsorilor şi al vântului puternic.

Mii de persoane izolate din cauza ninsorilor din ultimele zile

paul-poterasi

Foto: Reuters.

Mii de persoane izolate, drumuri închise şi zeci de localităţi fără curent electric - acesta este până acum, bilanţul ninsorilor şi al vântului puternic din ultimele zile.

Situaţii dificile sunt în judeţele Buzău şi Vrancea, care au fost până joi seara sub incidenţa codului portocaliu de vreme severă.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Cristina Moise, în zona Buzău -Vrancea a nins continuu pe parcursul întregii nopţi.

Pe carosabilul drumurilor naţionale există un strat de zăpadă de unu-doi centimetri.

Potrivit dispecerului de serviciu de la Secţia de Drumuri Naţionale Buzău, se încearcă deschiderea Drumului Naţional 22 Râmnicu Sărat- Brăila doar pentru maşinile de maxim 3,5 tone.

Pentru siguranţă însă, şoferii trebuie să se informeze la intrarea pe DN 22 unde sunt filtre ale poliţiei.

În judeţul Vrancea sunt opt localităţi izolate rutier şi două încă neracordate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

La 48 de ore de la începrea viscolului şi în Buzău sunt trei localităţi fără curent electric.

Pentru că deocamdată în zona Buzăului nu sunt zone izolate, şenilata Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă se află în Vaslui pentru a interveni în zonele greu accesibile. 

Probleme şi în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică mai sunt şi în judeţele Bacău, Neamţ, Vaslui, Constanţa, Gorj şi Brăila.

Circulaţia este întreruptă pe nouă tronsoane de drumuri naţionale


Din cauza viscolului şi a zăpezii, circulaţia este întreruptă pe nouă tronsoane de drumuri naţionale, iar pe alte două traficul este restricţionat.

"DN 38 Măicăneşti-Ciorăşti, în judeţul Vrancea, DN 23A Focşani-Tătăranu, în judeţul Vrancea, DN 24A Murgeni-Rânzeşti, judeţul Vaslui, DN 11A Bârlad - Podul Turcului, judeţul Vaslui, DN 2N Bogza-Caiata-Dumbrăveni, judeţul Vrancea, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN 24D Galaţi-Bârlad, DN, DN2L Tişiţa - Panciu, judeţul Vrancea şi DN26 Murgeni - Blăgeşti, judeţul Vaslui.

"De asemenea, sunt semnalate două tronsoane de drumuri naţionale, pe care este instituită restricţie de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

"Este vorba de DN 24B Huşi - Vama Albiţa, judeţul Vaslui, şi DN 3 Fundulea-Lehliu Călăraşi, judeţul Călăraşi", a declarat de la Centrul Infotrafic inspector Laurenţiu Dicu.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Mona Constantinescu, activitatea în porturi este perturbată şi ea din cauza vântului puternic.

Operaţiunile de încărcare-descărcare sunt suspendate de mai bine de 48 de ore, iar traficul pe canalul Dunăre-Marea Neagră este în continuare restricţionat.

Tot din cauza vremii nefavorabile, o şalupă sub pavilion românesc s-a scufundat ieri, în portul Constanţa Sud - Agigea.

Nu au fost victime, iar nava nu pune în pericol navigaţia.

Multe drumuri din nordul Bulgariei, închise

Situaţia din nord-estul Bulgariei rămâne gravă.

Cu toate că nu mai ninge, multe drumuri sunt încă închise din cauza nămeţilor.

Traficul la frontiera cu Bulgaria de la Giurgiu-Ruse a fost reluat în cursul nopţii şi pentru vehiculele de mare tonaj, după ce autorităţile bulgare au ridicat restricţiile.

Poliţia Română atrage, însă, atenţia şoferilor că în ţara vecină se circulă în continuare în condiţii grele.

Românii care intenţionează să călătorească în Bulgaria trebuie să ştie că drumurile dinspre Ruse spre Veliko Târnovo, Plevna şi Sofia sunt practicabile în condiţii de iarnă.

În Bulgaria, numărul deceselor cauzate de valul de frig a ajuns la şase. Încă doi oameni au murit ieri din cauza viscolului în nord-estul ţării.


Etichete vremedrumninsorivântcurent electric

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live