Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

15 Martie 2015
Vizualizari: 2321
Comentează add

Mănăstirea Prislop de lângă Hațeg este un important loc de pelerinaj al ortodoxiei românești, pentru că aici este înmormântat părintele Arsenie Boca.

Mii de pelerini prezenți la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop

ilie-pintea

Pelerini prezenți la Mânastirea Prislop. Foto: IJJ Hunedoara.

Aproape 30.000 de pelerini au luat parte astăzi la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara, prilejuită de praznicul Duminicii Sfintei Cruci.

Peste 40 de jandarmi au asigurat ordinea şi siguranţa publică la acest eveniment, iar măsurile adoptate de jandarmi au vizat asigurarea unui climat propice pentru credincioşii care care au trecut pragul Sfântei Mănăstiri Prislop, numărul acestora fiind unul foarte ridicat, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Decebal Hunedoara.

Mănăstirea Prislop de lângă Hațeg este un important loc de pelerinaj al ortodoxiei românești, pentru că aici este înmormântat părintele Arsenie Boca, supranumit de credincioși Sfântul Ardealului.

În fiecare duminică, mii de oameni vin să se închine la mormântul său, iar în zilele de sărbătoare cum a fost cea de astzăi numărul pelerinilor crește, iar accesul din Hațeg spre Prislop se face cu dificultate.


Etichete Știri VestMânăstirea PrilsoppelerinajHunedoaraslujbaArsenie BocaHategjandarmi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live