Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

1 Februarie 2021
Vizualizari: 103
Comentează add

Mii de oameni au ieșit în stradă în Rusia

alexandru-beleavski

  Arestarea liderului opoziției ruse pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, 17 ianuarie 2021. Foto: AFP.

Mii de oameni au manifestat din nou în Rusia, în sprijinul liderului de opoziție Alexei Navalnîi și împotriva președintelui Vladimir Putin. Acțiunile de protest au fost alimentate și de difuzarea pe internet a unei anchete cu peste 100 de milioane de vizualizări, prin care echipa lui Navalnîi îl acuză pe Vladimir Putin că deține un impunător palat pe malul Mării Negre.

Președintele a respins acuzația, iar un milionar rus, fost partener de judo al lui Putin, a anunțat că proprietatea îi aparține. La protestele de ieri, prezența forțelor de ordine a fost o masivă și au fost făcute aproape 5.000 de arestări în 85 de orașe, cele mai multe la Moscova și Sankt Petersburg.

Pentru al doilea weekend consecutiv în câteva zeci de oraşe din Rusia s-au desfăşurat acţiuni de protest neautorizate în sprijinul liderului de opoziţie Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoarea FSB din Moscova.

La manifestaţii au luat parte între câteza zeci şi câteva sute de persoane, în câteva oraşe - la Moscova, Sankt Petersburg sau Ekaterinburg, câteva mii. Numărul total este greu de estimat, el fiind însă mai mic decât sâmbăta trecută, mai mare însă în anumite localităţi, după cum afirmă opoziţia.

Între cei reţinuţi, s-au numărat soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia, câteva personalităţi ale opoziţiei anti-sistem şi mai multe zeci de jurnalişti. În cursul zilei, la Moscova, a fost blocat accesul în centrul oraşului şi au fost închise peste zece staţii de metrou, la punctele de acces manifestanţii fiind împinşi de poliţie şi Garda Naţională în alte direcţii.

Câteva grupuri au încercat apoi să ajungă la închisoarea unde este deţinut Aleksei Navalnîi, ceea ce a dus la blocarea circulaţiei în Piaţa celor Trei Gări, una din cele mai aglomerate din capitala rusă.


Etichete RusiaAleksei Navalnîi,Alexei Navalnîi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live