Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

29 Decembrie 2018
Vizualizari: 986
Comentează add

Peste 25 de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne sunt mobilizaţi pentru minivacanţa de revelion.

Mii de angajați MI, mobilizați de Revelion

daniela-vasilescu

Peste 25 de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne sunt mobilizaţi pentru minivacanţa de revelion. O atenţie sporită va fi acordată asigurării protecţiei participanţilor la cele 125 de evenimente publice de amploare care urmează să fie organizate, la care sunt aşteptate să participe peste 300.000 de persoane. Cele mai mari spectacole vor fi organizate în Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Cluj-Napoca.

Aproape 9 mii de poliţişti cu peste 3.000 de autospeciale sunt la datorie zilnic în minivacanţa de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. Poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluenţa şi siguranţa traficului, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, la bordul căruia se află şi un poliţist, va survola cele mai aglomerate zone. Pentru noaptea dintre ani, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisarul-şef Monica Dajbog, are câteva sfaturi.

Monica Dajbog: Recomandăm cetăţenilor să-şi ia măsuri suplimentare de protecţie, mai ales dacă vor petrece mai multe ore în frig. Îmbrăcaţi-vă corespunzător şi aveţi mare grijă faţă de copii! Pentru siguranţa dvs, utilizaţi doar articole pirotehnice de divertisment permise de lege şi numai dacă luaţi măsuri pentru a nu pune în pericol oamenii din jur, bunurile materiale, animalele sau mediul. Evitaţi consumul exagerat de alcool şi fiţi atenţi la bunurile personale!

Misiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă sunt asigurate în această perioadă de peste 4.900 de pompieri, cu 790 de autospeciale de stingere. În noaptea de Anul Nou, echipaje de pompieri şi paramedici SMURD vor fi dislocate în apropierea zonelor unde vor fi organizate evenimente publice cu participare mare din rândul cetăţenilor. Pentru urgenţele medicale sunt pregătite aproximativ 300 de echipaje medicale SMURD.


Etichete revelionpolițiejandarmi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live