Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

30 Aprilie 2018
Vizualizari: 1046
Comentează add

Ministrul apărării naţionale Mihai Fifor declară că cei 8 militari răniţi în Afganistan sunt în afara oricărui pericol.

Mihai Fifor: Militarii români răniţi în Afganistan "în afara pericolului"

radu-dobritoiu

Cei opt militari răniţi astăzi în Afganistan, în urma atacului unui terorist care şi-a detonat maşina când a intrat într-un blindat  românesc, sunt în afara oricărui pericol. Cei opt militari se aflau într-o misiune NATO de patrulare în zona de responsabilitate.

O maşină încărcată cu materiale explozive a lovit unul dintre vehiculele blindate ale militarilor români aflaţi în misiune. Teroristul şofer a detonat încărcătura la impactul cu vehicului blindat în care se aflau militarii români.

Pe contul său personal de Facebook, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor,  precizează că: " Din fericire, toti sunt in afara pericolului. In prezent, medicii le acorda ajutor de specialitate, leziunile nepunandu- le viata in pericol".

Dacă situaţia medicală o va impune, militarii vor fi transferaţi la spitalul militar american din Landsthul, Germania. În acest moment, potrivit informaţiilor pe care le-am primiti din surse MApN, niciunul dintre militarii răniţi nu au nevoie de suport medical de nivel mai mare de ROL2 (evaluare medicală militară NATO ce are ca nivel maxim ROL 5). Militarii sunt trataţi acum pentru rănile provocate de explozie în spitalul american de campanie din Kandahar.

Cel mai ecnt comunicat de presă al MApN precizează:

"Militarii din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel răniți în incidentul produs astăzi, 30 aprilie, în Afganistan, se află în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Cei opt sunt  plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan), plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganță Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan) și caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

După producerea incidentului a fost securizată zona, conform procedurilor, și militarii răniți au fost evacuați la spitalul militar din Kandahar, unde sunt luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților".


Etichete atac Afganistanopt militari răniţi Afganistandeclaraţie Mihai Fifor militari răniţi Afganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live