Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

28 Mai 2020
Vizualizari: 1544
Comentează add

Metroul din Drumul Taberei "va fi pus în funcțiune până la sfârșitul verii"

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov

Oficial Metrorex : Magistrala de Metrou din Drumul Taberei va fi pusă în funcțiune până la sfârșitul verii
 
Imagini în premieră cu stația Eroilor 2
 
 

 
De luna viitoare încep probele dinamice cu rame de metrou
 
Ultimul termen era 30 iunie – dar cel mai probabil- NU poate fi respectat
 
Magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei va fi inaugurată până la sfârșitul verii, dau asigurări responsabilii de proiect din cadrul Metrorex care nu mai garantează, totuși, că va fi respectat termenul asumat la începutul anului și anume 30 iunie 2020. Pe șantier lucrările au fost puțin îngreunate din cauza pandemiei de coronavirus pentru că unele materiale din import (mai ales cele din China și Italia)  au ajuns cu întârziere dar au fost și probleme cu infiltrațiile de apă.
 
Probele dinamice – adică testele cu rame de metrou în circulație vor începe de luna viitoare, a precizat, pentru RRA, Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex : ,,Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99 % iar la finisaje și instalații 97 %. Noi estimăm că probele dinamice, vor începe luna viitoare ” Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare.
 
Lucrările la Magistrala V de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015. M 5 are 10 stații și un depou și va transporta la capacitate maximă 100 000 de călători pe oră în ambele sensuri.
 
Stațiile sunt dispuse la o distanță de aprox. 600 de metri spre deosebire de rețeaua veche, construită înainte de 89 cu stații la peste un kilometru depărtare.
 
(PH)
 

Etichete metrorexmetroul din Drumul Tabereistatii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live