Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

1 Aprilie 2019
Vizualizari: 739
Comentează add

Proiectul magistralei 5 a fost deblocat după decizia Tribunalului Bucureşti, care a respins şi ultima contestaţie depusă pentru contractul de automatizare şi siguranţa circulaţiei.

Metrorex: Bucureştenii vor circula cu metroul din D. Taberei de anul acesta

alex-lancuzov

Şantierul metroului din Drumul Taberei. Foto: Arhiva/Alexandru Lancuzov.

Bucureştenii vor putea să circule cu metroul din Drumul Taberei de anul acesta - potrivit reprezentanţilor Metrorex.

Proiectul magistralei 5 a fost deblocat după decizia Tribunalului Bucureşti, care a respins şi ultima contestaţie depusă pentru contractul de automatizare şi siguranţa circulaţiei.

Cât vor mai dura lucrările începute acum şapte ani, a aflat reporterul RRA Alexandru Lancuzov.


Reporter: După doi ani şi mai multe etape de contestaţii, contractul pentru automatizarea şi siguranţa circulaţiei pe magistrala 5 de metrou poate fi, în sfârşit, semnat. Este ultima fază a proiectului care se va derula în paralel cu lucrările la structuri şi finisaje pentru cele 10 staţii. După şapte ani de la debutul lucrărilor, tunelurile sunt finalizate, însă staţiile au un stadiu fizic de execuţie cuprins între 70% şi 99%. În aceste condiţii, metroul va circula de la Eroilor la Râul Doamnei din luna decembrie, promite directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.


Dumitru Şodolescu: Conform Legii achiziţiilor publice, la 10 zile după primirea motivării, putem semna contarctul. Asta înseamnă că pe data de 9 aprilie contractul de automatizare va fi semnat între Metrorex şi firma desemnată câştigătoare. În mod practic înseamnă că anul acesta vom finaliza magistrala 5 şi va fi dată în exploatare.


Reporter: Magistrala de metrou Eroilor-Drumul Taberei este cel mai important proiect de infrastructură urbană din România şi ar putea transporta aproximativ 300.000 de călători pe zi. Lucrările au început în 2012 şi aveau termen iniţial de finalizare 2015.

Următoarea fază a proiectului M5 va fi licitaţia pentru tronsonul Eroilor 2 - Universitate- Pantelimon.


Etichete linia de metrou din Drumul Tabereimetrorexbucurestim5

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live