Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

29 Mai 2015
Vizualizari: 799
Comentează add

Invitatul rubricii este Florin Stănică, prorector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Metode biologice pentru protejarea culturilor agricole Metode biologice pentru protejarea culturilor agricole - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Politica Uniunii Europene de protejare a mediului înconjurător, implicit a sănătăţii oamenilor, a determinat folosirea unor metode biologice de combatere a bolilor şi dăunătorilor.

Domnul doctor inginer Florin Stănică, prorector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, ne oferă informaţii despre această nouă abordare.

Florin Stănică: Există preocupări deosebite privind realizarea de produse horticole, în special de fructe ecologice, prin reducerea consumului de pesticide, reducerea produselor chimice de sinteză şi bineînțeles eliminarea folosirii îngrăşămintelor chimice.

Audio: Europa verde. (Euranet Plus)

Reporter: Concret, cum s-a acţionat la nivel european?

Florin Stănică: Reţeaua europeană de cercetare în pomicultură, care reuneşte cele mai importante instituţii de cercetare, universităţi de profil din domeniul pomiculturii, are ca scop promovarea celor mai noi tehnologii în pomicultură şi printre aceste noi tehnologii bineînțeles tot ceea ce ţine de protecţia mediului înconjurător în activităţile pomicole şi în zonele afectate de cultura plantelor pomicole.

Reporter: Cine sunt specialiştii care studiază combaterea biologică a bolilor şi dăunătorilor?

Florin Stănică: În cadrul acestei reţele există un grup de cercetare, un grup de lucru, care reuneşte specialişti din 25 de ţări europene, inclusiv din România, care se ocupă de tehnologii speciale privind reducerea tratamentelor fitosanitare în plantaţii, folosirea de metode biotehnice, capcane cu feromoni, metode pentru dezorientarea masculilor în cazul unor lepidoptere dăunătoare, viermele merelor de exemplu, şi bineînţeles alte metode prin care reuşim să controlăm atacurile de boli şi dăunători în plantaţiile pomicole, să obţinem produse sănătoase.


Etichete Comisia EuropeanaUEEuranet Plusproduse horticoledaunatoripomiculturacombatere biologicaFlorin StanicaUniversitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live