Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

25 Iunie 2011
Vizualizari: 1986
Comentează add

Până acum, şapte locuinţe din judeţul Prahova, dintre care două în municipiul Ploieşti, au fost inundate în urma ploii torenţiale.

Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben

andreea-marin

Ploi în Capitală. Foto: Arhivă Agerpres.

În ţară, avertizarea Cod Galben de ploi şi vânt puternic pentru toate judeţele cu excepţia celor din vest şi sud-vest a fost prelungită până la ora 21,00.

Meteorologii anunţă ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină şi o răcire accentuată a vremii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a fost solicitat să intervină cu motopompe şi autospeciale în 9 locuinţe din localităţile Ploieşti, Mizil, Vălenii de Munte, Valea Călugărească şi Berceni.

Ploaia torenţială însoţită de fulgere şi descărcări electrice nu a produs pagube majore şi nu a perturbat traficul pe drumul naţional 1, însă, instalaţiile pe cablu din staţiunile prahovene au fost oprite.

Şi în Capitală, mai multe tramvaie de pe liniile 19, 23 şi 40 au rămas blocate, în zona 1 Decembrie, din cauza apei acumulate pe şosea. Echipe ale Apa Nova intervin pentru remedierea situaţiei. 

Intensificările de vânt în municipiul Baia Mare au atins sâmbătă după-amiază viteze de 60 de kilometri la oră.

Potrivit corespondentului România Actualităţi, Adrian Marchiş, în judeţul Maramureş ploile de sâmbătă au fost slabe cantitativ cu precipitaţii medii de 3 litri pe metrul pătrat, fără a se înregistra o creştere a râurilor aflate sub atenţionare hidrologică până duminică la ora 13:00.


Etichete meteovijelieploiavertizarecod galben

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live