Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Aprilie 2019
Vizualizari: 511
Comentează add

Jens Stoltenberg salută planurile Bucureştiului de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în acest an şi de a moderniza forţele armate în următorii 10 ani.

Mesajul secretarului general al NATO la 15 ani de la aderarea României

radiojurnal

 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: flickr.com/nato.

România este un aliat puternic şi angajat, spune secretarul general al Alianţei Nord -Atlantice. Jens Stoltenberg i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis un mesaj cu ocazia marcării a 15 de ani de la aderarea României la NATO.

El salută, de asemenea, planurile Bucureştiului de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în acest an şi de a moderniza forţele armate în următorii 10 ani. 

"România este un aliat puternic şi angajat. Contribuiţi la securitatea noastră comună și la apărarea noastră colectivă, la misiunile și operațiile Alianței. În Afganistan am cunoscut unii dintre militarii români profesioniști care ajută la stabilizarea țării şi prevenirea creării de refugii pentru teroriștii internaționali. În Kosovo ajutați la menținerea stabilității în regiunea Balcanilor de Vest, în Polonia ați contribuit la descurajarea agresiunii ca membru al Grupului de luptă multinațional. De asemenea, găzduiți o facilitate pentru sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice şi aveți o contribuție esențială la securitatea din regiunea Mării Negre în domeniile: terestru, aerian şi maritim. Această regiune are o importanță strategică pentru securitatea euroatlantică şi merită atenția și prezența noastră continuă", a declarat Jens Stoltenberg.


Etichete Jens StoltenbergNATO,Klaus IohannisRomâniaaderare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live