Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1114
Comentează add

În mesajul său, Preşedintele României afirmă că viitorul naţiunii presupune fructificarea tolerantă a diversităţii şi se sprijină pe valori ale umanismului european.

Mesajul preşedintelui Iohannis la 450 de ani de la "Edictul de la Turda"

radiojurnal

Dieta de la Turda, instituţie care adoptat Edictul promulgat de Principele Transilvaniei, Ioan Sigismund Zápolya.       Foto: pictură de Aladár Körösfői-Kriesch. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, 12 ianurie, un mesaj cu prilejul împlinirii a 450 de ani de la recunoaşterea libertăţii religioase în Transilvania prin Edictul de la Turda, din ianuarie 1568.

Şeful statului subliniază importanţa aniversării în contextul în care libertatea şi toleranţa religioasă sunt piloni fundamentali ai umanităţii dar şi ai societăţii noastre şi au fost obţinute, dezvoltate şi apărate cu sacrificii.

Preşedintele României mai afirmă că viitorul naţiunii presupune fructificarea tolerantă a diversităţii şi se sprijină pe valori ale umanismului european.


Etichete Klaus IohannispreşedinteEdict de la TurdareligiitoleraterecunoscutelibertateAladár Körösfői-KrieschIoan Sigismund Zápolya

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live