Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 118
Comentează add

Cultura şi artiştii au nevoie de susţinere, de predictibilitate şi respect, spun politicienii în mesajele lor de Ziua Culturii Naţionale.

Mesaje ale politicienilor de Ziua Culturii Naţionale

-

Foto: Radio România Cultural.

Cultura şi artiştii au nevoie de susţinere, de predictibilitate şi respect, spun politicienii în mesajele lor de Ziua Culturii Naţionale.


Reporter: Președintele Klaus Iohannis consideră că sectorul cultural, afectat puternic de pandemia de COVID-19, are nevoie urgent de o strategie.


Klaus Iohannis: Mă voi implica activ, astfel încât promisiunile să fie transformate în realitate de către cei în măsură să livreze investițiile necesare actului cultural, accesul competitiv și nediscriminatoriu la resursele sectorului, un cadru legal coerent, atât în domeniul patrimoniului, cât și al funcționării instituțiilor de cultură.


Reporter: Domeniul cultural are nevoie de o viziune pe termen lung din partea statului român, are nevoie de predictibilitate, consideră și președinta Senatului, Anca Dragu.


Anca Dragu: Artiștii și creatorii noștri trebuie susținuți continuu, în fiecare zi. Nu este suficient să ne mândrim cu ei atunci când sunt aplaudați pe scene internaționale sau să ne bucurăm de rezultatele creației lor. Trebuie să punem umărul la efortul pe care ei îl fac zilnic, să știm să-i ascultăm și, cel mai important, să luăm atitudine și să acționăm.


Reporter: La rândul său, președintele Comisiei pentru Cultură din Senat, liberalul Viorel Badea, transmite un mesaj de mulțumire și de încurajare creatorilor și păstrătorilor de cultură din România.

Din opoziție, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că a-l prețui pe Mihai Eminescu, a cărui zi de naștere a devenit Ziua Culturii Naționale, înseamnă să dovedești ca stat, prin fapte și nu prin vorbe, respectul cuvenit educației și culturii naționale, două domenii care astăzi au de suferit.

(RS)


Etichete ziua culturii romanemesaje(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live