Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Ianuarie 2022
Vizualizari: 370
Comentează add

Mesaje ale politicienilor cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române

radiojurnal

Foto: Agerpres

Unirea Principatelor reprezintă un moment al istoriei noastre care arată solidaritatea românilor, demn de urmat și astăzi - este principalul mesaj transmis de clasa politică. Reporterul RRA Alina Stănuță a sintetizat discursurile politicienilor.


Reporter: Președintele Klaus Iohannis arăta că Unirea Principatelor Române este unul dintre proiectele definitorii pentru formarea statului național unitar român și un exemplu de maturitate, perseverență și efort de voință pus în practică de elitele politice ale ambelor Principate Române.

"Trăim vremuri marcate de numeroase provocări, iar pandemia de COVID-19 a schimbat radical realitatea cu care eram obișnuiți, obligându-ne să adoptăm măsuri dificile și să facem sacrificii" - a mai spus Klaus Iohannis.


Klaus Iohannis: Așa cum am dovedit de atâtea ori în momentele de cumpănă, vom continua să facem tot ce este necesar pentru progresul României, pentru apărarea valorilor democratice și pentru protejarea drepturilor și a libertăților fundamentale. La fel ca în perioada care a urmat unirii Principatelor Române, avem astăzi instrumentele și resursele necesare pentru a moderniza România. Națiunea română este mai puternică atunci când este solidară.


Reporter: Premierul Nicolae Ciucă, prin intermediul unui mesaj, arăta că lupta cu pandemia din ultimii doi ani a reprezentat un test de anduranță și că, la fel ca în toate momentele de cumpănă ale istoriei noastre naționale, această perioadă a scos în evidență unitatea românilor și puterea de a acționa pentru un viitor mai bun al societății.


Liderul PSD, Marcel Ciolacu, arăta în mesajul său că, la 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate și stabilitate. "Românii au nevoie de fapte și decizii corecte care să demonstreze că liderii politici le sunt alături, iar dezbinarea nu ne va salva în aceste momente dificile în fața provocărilor economice, sanitare și de securitate" - mai arăta Marcel Ciolacu.


Şi liderul PNL, Florin Cîțu, spunea că 24 ianuarie reprezintă mai mult decât Unirea Principatelor Române. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate este dovada clară că avem nevoie de unitate pentru a scrie istorie.


Tot despre unitate și curaj vorbește și președintele USR, Dacian Cioloș, în mesajul său. El spunea că Unirea s-a realizat cu ambiție, inteligență politică și cu energia oamenilor pusă în slujba unui ideal.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române

Și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj la 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

"Astăzi, mai mult ca oricând, înțelegem cât de important este să sărbătorim împreună, să onorăm România în fiecare zi și să fim recunoscători pentru toți cei care au avut înțelepciunea, de-a lungul istoriei, să facă din identitatea națională principalul lor reper în orice acțiune au defășurat pentru acest popor!".
 


Etichete mesajepoliticieniziua unirii principateloriohannisciucaciolacuflorin citudacian cioloslucian romascanu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live